Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament el Pressupost 2016, que puja 125,9 milions

Escoltar

El Ple aprova definitivament el Pressupost 2016, que puja 125,9 milions

Incrementa la despesa social 1,4 milions respecte el 2015 i hi haurà 1,6 milions d’inversions en projectes i serveis

El Ple va aprovar ahir definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament 2016 amb els vots favorables del Govern (PSC i CiU) i el PP; les abstencions d’ERC-MES, VoleMataró i ICV-EUiA; i els vots en contra de C’s, PxC, la CUP i la regidora no adscrita.


 

El Pressupost definitiu puja 125,9 milions d’euros i és el primer que aprova el Ple des del 2012. La principal novetat que presenta és l’increment d’1,4 milions en despesa social respecte el 2015 i, que respecte a l’inicial el pressupost  s’incrementa en 1 milió, fet que permetrà desenvolupar més projectes i serveis dels previstos.

 



Ingressos i despeses

 

Ingressos i despeses 1

 

Ingressos i despeses 2

 

 

Variacions respecte l’aprovació inicial

 

Respecte a l’aprovació inicial, el Pressupost de l’Ajuntament ha variat en 1 milió d’euros tant pel que fa a la previsió de despeses com dels ingressos. Gràcies a aquesta modificació serà possible assolir més projectes i programes dels pressupostats inicialment.

 

Variacions

 

Participació ciutadana

 

Durant el període d’exposició pública, el Govern ha resolt les al·legacions presentades tant pels grups municipals com per diverses entitats i ciutadans que a títol personal han sol·licitat iniciatives o serveis a través de l’Audiència Pública i els diferents canals que han estat a disposició de la ciutadania (oficines d’atenció ciutadana, telèfon web, Twitter...). Els grups municipals van presentar 220 al·legacions: C’s (18), VoleMataró (32), ICV-EUiA (11), ERC-MES (100), PP (11), CUP (6) i regidora no adscrita (42). De les 220 al·legacions presentades van tenir una resposta afirmativa total o parcial 156.

 

Pel que fa a les entitats i ciutadans, es van presentar 38 al·legacions, de les quals 19 es van estimar de manera total o parcial. Les al·legacions es van presentar a través de la bústia ciutadana (7), el Facebook (6) i el Twitter (25).