Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una modificació de pressupost que permet atendre noves inversions i necessitats per 1,1 milions d’euros

Escoltar

El Ple aprova una modificació de pressupost que permet atendre noves inversions i necessitats per 1,1 milions d’euros

També es continua amb la compra d’actius de PUMSA i es fa front a l’acord amb el concessionari del Sorrall

El Ple va aprovar ahir, 6 d’octubre, una modificació del Pressupost Municipal 2016 que, entre altres qüestions, permet afrontar noves inversions i atendre diferents necessitats com la millora del servei de neteja viària compromesa al Pla d’Actuació Municipal, per un import global d’1.161.518,92 €.


 

La modificació aprovada permet generar crèdit extraordinari per import de 9.671.131,21 € i suplement de crèdit per 557.865,58 €. Aquestes modificacions es financen amb baixes per anul·lació per import de 8.643.11,79 € (on s’inclouen 805.000 € d’estalvi d’interessos de préstecs demanats), i amb nous ingressos per 1.585.886 € provinents de l’atorgament de nous préstecs en el marc del Fons d’Impuls Econòmic del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

 

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha detallat avui en roda de premsa el contingut de la modificació pressupostària.

 

 


Noves inversions i necessitats sobrevingudes


 

El pressupost municipal incorpora d’aquesta manera 781.000 € en noves inversions, entre les quals destaquen 428.928 € en millora d’instal·lacions (159.830 € per a instal·lacions esportives, 128.261 € per a edificis educatius, 77.426 € per a edificis culturals, etc.); 164.000 € per complementar els fons rebuts per la Diputació de Barcelona, concretament per a actuacions destinades a la urbanització de Can Civit i l’espai situat davant el passatge de Lluis Gallifa, i per a l’adequació i millora de l’Espai Jove de Cerdanyola i del Casal de la Gent Gran de La Llàntia als locals del carrer de La Boixa; i 153.072 € per a actuacions a l’espai públic (entre elles, 92.862 € per a millora de l’enllumenat i 42.210 € per a millora de voreres i accessibilitat).

 

A banda de les noves inversions, la modificació destinarà 380.518,92 € per atendre necessitats no contemplades en el pressupost aprovat a principis d’any. Entre aquestes, hi ha 141.146,74 € per a diferents accions de millora de la neteja viària, recollida de la brossa orgànica i neteja de platges.

 

 


Compra d'actius a PUMSA


 

La modificació pressupostària permet també donar continuïtat al pla traçat per redreçar les finances de l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA. Per tercer any es durà a terme una operació de compra d’actius.

 

El pressupost municipal aprovat a principis d’any ja preveia una partida per a la compra d’actius de PUMSA a la qual s’ha afegit 719.000 € per fer front a noves necessitats. Aquesta compra ara es concreta en els edificis d’habitatges dels carrers de Francisco Herrera i Jaume Comas, quatre locals a l’edifici d’equipament del carrer de La Boixa i una part de l’aparcament de La Llàntia (25 places). L’adquisició d’aquests immobles, més la subrogació a les respectives hipoteques, sumen 6.275.031,45 €.

 

 


Acord amb el concessionari del Sorrall


 

La modificació de pressupost també contempla una aportació de 503.322,10 € al concessionari del Centre Municipal d’Esports El Sorrall, NUSCAMPS SL, com a indemnització per la no aportació, per part de l’Ajuntament, de terrenys on havien de construir-s’hi diverses instal·lacions esportives dins de la concessió. L’aportació es fa en el marc del conveni signat el passat abril.

 

Per últim, la modificació contempla traspassos entre partides per adequar sobrants per un import de 2.289.124,32 €.

 

El Ple municipal també va aprovar ahir la modificació de les bases d’execució que regulen les subvencions nominatives i que, a grans trets, suposa un increment en les aportacions a prop d’una vintena d’entitats.