Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El premi a la millor comparsa de la Gran Rua de Carnestoltes 2016 se l’endú la Colla Gegantera d'en Ton

Escoltar

El premi a la millor comparsa de la Gran Rua de Carnestoltes 2016 se l’endú la Colla Gegantera d'en Ton

La PAH Mataró rep el premi a la comparsa més satírica i Llars Amistat Pla d'en Boet el trofeu especial del juratEn Pellofa XXXVIII agraït i eufòric amb els participants de la Gran Rua de Carnestoltes 2016 va fer entrega ahir al vespre dels premis que reconeixen els millors entre els millors. El premi a la millor comparsa se’l va endur la Colla Gegantera d'en Ton (500 €) i la PAH Mataró a la comparsa més satírica (300 €). I com a novetat d’aquest any també es va fer entrega del premi especial del jurat que va recollir Llars Amistat Pla d'en Boet (200 €). La resta va rebre un diploma d'agraïment per haver format part de la Gran Rua de Carnestoltes.


 

La Colla Gegantera d'en Ton participava amb la comparsa "La fàbrica de xocolata" formada per 70 persones; "Con hipotecas y a lo loco" era la comparsa de la PAH Mataró integrada per 20 persones; i Llars Amistat Pla d'en Boet hi van ser presents amb "La vida es chula" amb 40 persones.

 

Després de la desfilada de la Rua, formada per 15 comparses i la participació de més de 850 persones, el jurat va tenir en compte aspectes com l’originalitat, el grau de dificultat en l’elaboració de les disfresses i el grau de dificultat dels elements coreogràfics per nomenar les tres comparses guanyadores com les millors d’enguany. El jurat està integrat per persones representants de les arts escèniques de Mataró.

 

L’Espai Firal del Parc Central va acollir el final de festa amb l'entrega de premis, un ball d'en Pellofa i la seva comitiva i la música del grup l’Orquestra Tropical.

 

L’any passat els guanyadors van ser la colla Som i serem que van participar amb 54 persones amb la comparsa “Gaudí” representant el Parc Güell i els 120 participants de l’escola bressol El Xumet amb la comparsa “Els crancs del xumet” van guanyar el premi a la comparsa més satírica.

 

La nit va acabar a la plaça de l'Ajuntament amb el Ball de Carnestoltes amb Marc Ràmia, The Sybarites i els disjòqueis Polok Selectah i Dj Sunz.

 

El programa de Carnestoltes 2016 segueix fins Dimecres de Cendra amb la Capella ardent d’en Pellofa, l’acte de comiat al rei dels poca-soltes i l’entronització de la Vella Quaresma.

 

La festa és possible gràcies a la participació ciutadana que fa mesos que treballa a la Comissió de Carnestoltes, integrada per diferents entitats i persones de la ciutat. Aquesta comissió està formada per Agrupació Musical del Maresme, Associació Cultural Mestres del Gai Saber, Botargues, Colla de la Momerota i la Momeroteta, Colla Gegantera d’en Ton de Salesians, Confraria de l’Enterrament, Confraria de les Set Setmanes, Esplai Rabadà, Equips de Suport, Hermandá de la Juliana Llardera i Semproniana Llardosa, Llars Amistat i Llar Pla d’en Boet, Sala Cabanyes, La Boetukada, l’Esplai Erol, Colla Gegantera de Lourdes i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. I la direcció artística de Josep M. de Ramon, Pol Martínez i José Sànchez.