Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer Concurs de Microteatre de Mataró rep una vintena de propostes

Escoltar

El primer Concurs de Microteatre de Mataró rep una vintena de propostes

Les obres es podran veure el 25 i 26 de novembre a diferents espais gastronòmics de la ciutatEl regidor de Cultura i Participació, Joaquim Fernàndez, la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, i el director teatral Antoni Blanch, han presentat avui en roda de premsa el projecte Microteatre de Mataró.
La Direcció de Cultura de l’Ajuntament impulsa un nou concepte de format teatral diferent i original: obres de quinze minuts, representades en espais petits i integrats en l’ecosistema comercial i d’oci de la ciutat. Són obres representades per entre 2 i 4 actors, n’hi ha d’originals i inèdites, i també dramatúrgies ja estrenades.
En total s’hi han presentat 20 propostes teatrals, de les quals 17 participaran en el concurs per endur-se els premis atorgats per la votació popular. En destaquen la seva qualitat i la seva destinació a públics ben diversos. Un jurat d’experts en l’àmbit teatral ha fet la selecció i distribució de les obres segons el seu format, temàtica i públic.
En aquesta iniciativa cultural s’hi han involucrat diferents establiments de la ciutat: L’Arc Cafè Cultural, El Públic, Antiga Casa Paco, La Selva Cafè, Le Boel Cafè & Lunch, Celler Castellví, La Manduca, El Quiosc de Can Carreras i Can Silveri. Tots ells, esdevindran escenari de les diferents obres de petit format. La Regidoria de Promoció Econòmica també hi dóna suport.
Els premis
S’atorgaran tres premis de votació popular: el primer és de 300 €, el segon és de 200 € i el tercer premi és de 100 euros. En cas d’empat se sumarà l’import dels premis i es repartirà a parts iguals entre els guanyadors.
El públic podrà accedir lliurement a tots els espectacles. Els assistents rebran una butlleta que se’ls segellarà conforme han pogut gaudir de l’obra. Amb aquesta butlleta podran fer les seves votacions pels tres espectacles que més els hagin agradat. Cal tenir en compte que per poder votar, s’ha d’acreditar haver vist un mínim de quatre obres. Les butlletes s’hauran de dipositar en unes caixes tancades que hi haurà habilitades als establiments col•laboradors.
Els espectacles guanyadors es faran públics el 28 de novembre de 2016. El jurat que ha fet la selecció de les obres serà l’encarregat de fer el recompte de vots.
Microteatre, el concepte
L’any 2009, una cinquantena d’artistes van presentar un projecte teatral anomenat ‘Por Dinero’ en un antic prostíbul a Madrid. L'espai va ser cedit per l’associació Triball a Miguel Alcantud, autor de la idea i coordinador del projecte ‘Microteatro’.
En les 13 habitacions del prostíbul es varen allotjar 13 grups autònoms i independents amb la premissa de crear una obra teatral de menys de 10 minuts per un públic de menys de 10 persones per sala amb una temàtica comuna, la prostitució. Aquestes obres es representaven tantes vegades com fos necessari, amb cua de tres hores de públic que esperava al carrer, arribant a representar-se alguna de les obres fins a 20 vegades al dia.
Després de 3 anys d'èxit a Madrid la idea comença a créixer arreu del món. Primer, Ciudad de México i València i, poc després s'afegeix Costa Rica, Buenos Aires, Màlaga, Sevilla, Puebla, Guadalajara, Miami, Veracruz, Almeria i Barcelona.
Mapa interactiu
A través d’un mapa interactiu els usuaris podran consultar els diferents espais on es desenvoluparan les obres de microteatre, les hores i els títols de les representacions. Aquesta eina de geolocalització permetrà que el públic trobi amb més facilitat el que busca i estigui informat de manera més àgil i dinàmica. Aquest mapa es podrà consultar a través de les xarxes socials de Cultura Mataró i també al web culturamataro.cat. Per a dispositius mòbil, cal tenir l’app de Google Maps per veure’l.