Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació de Mataró forma 75 joves en oficis de cinc sectors professionals

Escoltar

El Servei d’Ocupació de Mataró forma 75 joves en oficis de cinc sectors professionals

Les empreses que els contractin rebran una subvenció equivalent al SMIEl Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha format 75 joves en els àmbits del comerç, la restauració, la logística, el lleure i les instal·lacions elèctriques. La formació, de 300 hores, ha consistit en una part teòrica i també han pogut realitzar 80 hores de pràctiques en 53 empreses i la comarca per desenvolupar les competències, habilitats i destreses adquirides. Un cop finalitzat el curs aquests joves poden incorporar-se al món laboral tutoritzats pel servei municipal d’Ocupació Jove.


 

Les empreses que contractin aquests joves durant un període de sis mesos o més, tenen dret a rebre una subvenció equivalent al Salari Mínim Interprofessional (SMI) durant el primer mig any.

 

Aquestes accions formatives s’han desenvolupat en el marc del programa Joves per l’Ocupació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu dins de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. El programa, que té una durada de 15 mesos, inclou mesures com la formació professionalitzadora, l’orientació i la tutorització, l’estada de pràctiques en empreses, la contractació laboral i el seu seguiment així com el retorn al sistema educatiu.

 

Aquest programa és possible gràcies al suport d’entitats locals i serveis municipals que coneixen el programa i deriven els joves que atenen a les seves seus. També per la col·laboració de les escoles i centres de formació d’adults que possibiliten la continuïtat dels estudis per tots aquells joves que no tenen assolida l’Educació Secundària Obligatòria i, especialment, gràcies a totes les empreses que acullen els joves en les seves estades de pràctiques i en la contractació posterior. En aquesta ocasió són 75 joves els que han fet pràctiques a 53 empreses, la majoria de la ciutat.

 

 

Primera experiència laboral

 

Els participants tenen entre 16 i 25 anys, amb un nivell màxim d’Educació Secundària Obligatòria i amb escassa experiència laboral. Aquest programa els dona l’oportunitat d’aprendre un ofici, la possibilitat de continuar els estudis i, també, d’iniciar una trajectòria laboral. Per a molts d’ells serà la seva primera experiència laboral.

 

Durant els primers mesos del programa han estat formant-se i aprenent una ocupació, millorant la confiança en ells mateixos, treballant en equip, esdevenint més autònoms i responsables i dissenyant el seu futur immediat; i ara esperen l’oportunitat de poder ser contractats i demostrar la seva vàlua en un lloc de treball i en una empresa.

 

Aquesta actuació forma part d’una de les línies d’actuació del Pla de xoc contra l’atur que es va presentar el passat mes de juny i que te com a objectiu fomentar la contractació de persones en situació d’atur.

 

El compromís del SOM per aquest 2016 és atendre més de 8.000 persones i impartir més de 8.500 hores de formació en cursos de formació ocupacional i contínua organitzats pel SOM.

 

També es preveu que un mínim de 350 persones realitzin pràctiques en empreses i 600 persones passin per les aules com a alumnes de cursos de formació organitzat pel SOM.