El TecnoCampus amplia les instal·lacions amb un nou edifici dedicat a l’àmbit de la salut
El TecnoCampus inaugura el dilluns 17 d’octubre un nou edifici que, en una primera fase, es destina a la docència universitària i que, en fases posteriors, acollirà empreses de l’àmbit de la salut. L’ampliació de les instal·lacions és una fita per a una institució que, des del 2010, quan es va inaugurar la seu actual, ha tingut un creixement continuat d’estudiants matriculats.
El nou edifici del TecnoCampus, anomenat TCM6, ha suposat una inversió d’1,4 milions d’euros. Està situat al passatge d’Adolf Comeron, a pocs metres de l’edifici principal del TecnoCampus, i consta d’aules, gimnasos i laboratoris. S’hi concentren la docència i les pràctiques de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del TecnoCampus, que imparteix els graus d’Infermeria, Fisioteràpia–que s’inicia aquest curs- i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, a més de dobles titulacions de grau, postgraus i màsters.
Des de l’any 2010, el nombre d’estudiants que cursen estudis de grau i de postgrau al TecnoCampus s’ha multiplicat per dos. Concretament, el curs 2011-2012 hi havia 1.471 estudiants matriculats. El curs passat, la xifra va arribar als 2.915 estudiants, i es calcula que aquest curs que acaba de començar se superaran els 3.000 estudiants. En aquest període s’han desplegat graus, postgraus i màsters universitaris en els àmbits de la logística, el màrqueting, els videojocs, la infermeria, les ciències de l’activitat física i l’esport o la fisioteràpia. Són noves titulacions que s’han afegit a les que s’imparteixen des de fa més de tres dècades a Mataró –com les enginyeries o l’administració d’empreses-, i que han consolidat el projecte universitari.
La Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, ha donat suport a aquest creixement, amb l’impuls a les propostes de noves titulacions. A més, al llarg d’aquests sis anys l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, l’única que originalment estava adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, ha passat a estar adscrita a la Universitat Pompeu Fabra. S’ha consolidat així un model d’adscripció única, amb tres centres adscrits, que converteix el TecnoCampus en el campus de la Universitat Pompeu Fabra al nord de Barcelona.
Paral·lelament al creixement i consolidació de l’àrea universitària, l’àrea d’empresa i de suport als emprenedors del TecnoCampus ha assolit la plena ocupació dels espais destinats al lloguer de les empreses. Un total de 120 companyies, que donen feina a 720 persones, ocupen les dues torres situades al costat de l’edifici universitari. Això permet la relació contínua entre la universitat i el món empresarial, un dels trets singulars que identifiquen el TecnoCampus. Per superar la manca d’espais actuals per a empreses, en el nou edifici, ja en una segona fase, està previst que s’hi puguin allotjar companyies de l’àmbit de la salut i el benestar.
La inauguració del proper dilluns, amb l’ampliació de les instal·lacions, obre una etapa per al TecnoCampus, que acaba d’iniciar els treballs del seu nou pla estratègic que s'emmarca en el pla estratègic Mataró 2022.
La inauguració del nou aulari, que tindrà lloc a partir de les 12.30h, comptarà amb la presència de l’alcalde, David Bote, i del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, així com del rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, i de la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén.