Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus compta amb un nou edifici universitari

Escoltar

El TecnoCampus compta amb un nou edifici universitari

La inauguració ha tingut lloc avui amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget

L’alcalde, David Bote, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han inaugurat avui un nou edifici del TecnoCampus destinat, en una primera fase, a la docència universitària i que, en fases posteriors, acollirà empreses de l’àmbit de la salut. L’ampliació de les instal·lacions és una fita per a una institució que, des del 2010, quan es va inaugurar la seu actual, ha tingut un creixement continuat d’estudiants matriculats. La inauguració ha reunit unes 150 persones en una de les sales del nou edifici, i, a més de l’alcalde i el conseller, hi han intervingut el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme,Dolors Guillén.




El conseller ha remarcat que el TecnoCampus és un cas d'èxit i forma part de la idea d'universitat amb presència territorial que el Govern impulsa. "Mataró forma part d'aquesta realitat de les ciutats universitàries, i ha de seguir apostant per l'excel·lència i la connexió amb la societat", ha apuntat Baiget. El rector, Jaume Casals, ha insistit per la seva banda en la voluntat que "el TecnoCampus sigui una part essencial de la Universitat Pompeu Fabra".

 

L'alcalde, David Bote, ha remarcat que "el TecnoCampus marca el camí a seguir per a la ciutat", i ha reblat: "Mataró no fallarà: seguirem apostant pel TecnoCampus, per la innovació, l’emprenedoria, i el coneixement". Bote ha insistit en l'encert que va tenir l'Ajuntament els anys de la crisi, quan va mantenir l'aposta pel TecnoCampus i en va culminar la construcció. Ha demanat, així mateix, implicació de la Generalitat en el finançament del TecnoCampus.

 

Dolors Guillén ha ressaltat la coincidència entre la data d'inauguració i la del naixement, fa 149 anys, de l'arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, al qual està dedicat, amb un bust, la plaça del TecnoCampus. "El seu esperit universitari, reconegut en universitats de prestigi com la Sorbona, ha impregnat la ciutat on va néixer",  ha apuntat la presidenta del TecnoCampus, que ha remarcat que ara cal ambició per fer créixer el TecnoCampus "a partir de la credibilitat i el prestigi que s'ha guanyat".

 

El nou edifici del TecnoCampus, anomenat TCM6, ha suposat una inversió propera a un milió i mig d’euros. Està situat a l’Edifici d’El Rengle, al passatge d’Adolf Comeron, a pocs metres de l’edifici principal del TecnoCampus, i consta d’aules, gimnasos i laboratoris. S’hi concentren la docència i les pràctiques de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del TecnoCampus, que imparteix els graus d’Infermeria, Fisioteràpia –que s’inicia aquest curs- i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, a més de dobles titulacions de grau, postgraus i màsters.

 

 

 

Evolució a l'alça

 

Des de l’any 2010, el nombre d’estudiants que cursen estudis de grau i de postgrau al TecnoCampus s’ha multiplicat per dos. Concretament, el curs 2011-2012 hi havia 1.471 estudiants matriculats. El curs passat, la xifra va arribar als 2.915 estudiants, i es calcula que aquest curs que acaba de començar se superaran els 3.000 estudiants. En aquest període s’han desplegat graus, postgraus i màsters universitaris en els àmbits de la logística, el màrqueting, els videojocs, la infermeria, les ciències de l’activitat física i l’esport o la fisioteràpia. Són noves titulacions que s’han afegit a les que s’imparteixen des de fa més de tres dècades a Mataró –com les enginyeries o l’administració d’empreses-, i que han consolidat el projecte universitari.

 

La Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, ha donat suport a aquest creixement, amb l’impuls a les propostes de noves titulacions. A més, al llarg d’aquests sis anys l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, l’única que originalment estava adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, ha passat a estar adscrita a la Universitat Pompeu Fabra. S’ha consolidat així un model d’adscripció única, amb tres centres adscrits, que converteix el TecnoCampus en el campus de la Universitat Pompeu Fabra al nord de Barcelona.

 

Paral·lelament al creixement i consolidació de l’àrea universitària, l’àrea d’empresa i de suport als emprenedors del TecnoCampus ha assolit la plena ocupació dels espais destinats al lloguer de les empreses. Un total de 120 companyies, que donen feina a 720 persones, ocupen les dues torres situades al costat de l’edifici universitari. Això permet la relació contínua entre la universitat i el món empresarial, un dels trets singulars que identifiquen el TecnoCampus. Per superar la manca d’espais actuals per a empreses, en el nou edifici, ja en una segona fase, està previst que s’hi puguin allotjar companyies de l’àmbit de la salut i el benestar.