Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus signa acords solidaris amb tres entitats de Mataró

Escoltar

El TecnoCampus signa acords solidaris amb tres entitats de Mataró

Són la Fundació el Maresme, la Fundació Sant Joaquim i AGIM

El passat Nadal, els treballadors de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (prop de 250 persones entre professorat i personal d’administració i serveis) va escollir tres propostes solidàries amb les quals col·laborar el 2016. Fruit d’aquella votació, avui la presidenta de la Fundació, Dolors Guillén, ha signat un conveni de col·laboració amb cadascuna d’aquestes entitats. Per part de les entitats, els representants en l’acte d’avui han estat: Josep Morgades, president de la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica; Joan Bellavista, president de la Fundació Sant Joaquim; i Pere Lorente, president d’AGIM Mataró.

 

En el cas de la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, el TecnoCampus s’ha compromès a actualitzar al llarg del 2016 el portal La Mosqueta, posat en marxa fa anys pel mateix TecnoCampus. La Mosqueta és un portal web amb activitats multimèdia, que té com a objectiu desenvolupar les capacitats motrius, cognitives i comunicatives dels nens i nenes amb necessitats educatives especials. La característica principal és la forma d’accés a les activitats, que es pot fer a través de commutadors i d’un ratolí adaptat en els casos que l’usuari té greus problemes motrius. L'Escola d’Educació Especial l’Arboç de Mataró, gestionada per la Fundació el Maresme, fa un ús intensiu d'aquesta eina, així com altres centres de característiques similars d'arreu de l'Estat.

 

Les altres dues entitats amb les quals la Fundació TecnoCampus col·laborarà el 2016, mitjançant aportacions econòmiques per al seu funcionament ordinari, són la Fundació Sant Joaquim i AGIM. La Fundació Sant Joaquim és una entitat sense ànim de lucre que gestiona un menjador social al centre de Mataró on se serveixen àpats i des d’on es fa el repartiment d’aliments a persones necessitades. I AGIM  és una entitat que dóna suport personalitzat i grupal a totes aquelles persones que han patit un ictus, malalties neurodegeneratives i discapacitats físiques. Té l’objectiu d’oferir serveis que cobreixin les necessitats detectades de les persones amb diversitat funcional, per promoure l’autonomia personal i la vida independent, especialment en l’àmbit de la salut, personal i social.