Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tercer concurs de cartells del Carnestoltes 2017 està en marxa

Escoltar

El tercer concurs de cartells del Carnestoltes 2017 està en marxa

El premi per fer el cartell i el programa de mà és de 1.500 €

La Direcció de Cultura ha publicat les bases de participació del tercer concurs de cartells de Carnestoltes de la ciutat. La convocatòria va adreçada a professionals del disseny gràfic i a estudiants d’últim curs d’un grau universitari o d’un cicle superior en l’àmbit de disseny gràfic. El cartell guanyador del segon concurs va anar a càrrec de les mataronines Anna i Helena Fradera. En el concurs s’havien presentat 16 propostes d’artistes gràfics d’arreu de Catalunya.

 


Les bases regulen que es poden presentar les obres individualment o de forma col·lectiva, i només es podrà presentar una proposta per participant o col·lectiu.

 


La data màxima de lliurament dels cartells és el dilluns 12 de desembre, a les 14 hores, i s’haurà d’efectuar a la seu de la Direcció de Cultura de Mataró (carrer de Sant Josep, 9).

 


El jurat estarà format per un dissenyador gràfic membre de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (AGD-FAD), un dissenyador gràfic i professor de disseny gràfic al Grau de Disseny de la Universitat de Barcelona (UB), un tècnic de disseny gràfic de l’Ajuntament de Mataró, dos tècnics de la Direcció de Cultura, un membre de la Comissió de Carnestoltes i un representant del Consell Municipal de Cultura. El veredicte del cartell guanyador es farà públic el 13 de febrer a la roda de premsa de presentació dels actes de Carnestoltes.

 


El premi està dotat amb 1.500 €. La persona guanyadora també serà l’encarregada de dissenyar el programa de mà amb la descripció dels actes del Carnestoltes i diverses aplicacions gràfiques derivades del disseny del cartell.

 


Els criteris per avaluar el cartell guanyador seran l’originalitat, la qualitat artística, la seva capacitat i claredat comunicativa, la seva adequació al Carnestoltes mataroní i la transmissió de valors positius vinculats a la celebració de la festa i a la participació ciutadana des de la responsabilitat.