Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El termini de preinscripció d’infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2016-2017 comença avui

Escoltar

El termini de preinscripció d’infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2016-2017 comença avui

Es mantenen tots els grups de P3 i s’augmenta l’oferta d’ESO

La preinscripció d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2016-2017 comença avui 30 de març i finalitzarà el 7 de d’abril. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P3 i en el de 1r d’ESO. Les escoles bressol faran les preinscripcions del 9 al 23 de maig.


 

El curs 2016-2017 Mataró comptarà amb 57 línies de P3, 33 en el sector públic i 24 al sector privat concertat, les mateixes que el curs passat. Al primer curs de l’educació secundària obligatòria (ESO) l’oferta és de 50 grups, 24 en el sector públic i 26 en el sector privat concertat, 4 grups més que en el curs actual (en els instituts Laia l’Arquera, Puig i Cadafalch, Thos i Codina i Alexandres Satorras), per tal de donar resposta a l’increment de l’alumnat d’aquest nivell.

 

Seguint amb la línia encetada fa quatre anys, Mataró és considerada com a zona única d’inscripció escolar. És a dir, totes les famílies residents a Mataró tenen el mateix nombre de punts per a qualsevol centre escolar, tant públic com concertat i a tots els nivells educatius de segon cicle d’infantil, primària i secundària. 

 



Preinscripció, matriculació i criteris de prioritat

 

En cas que en un centre hi hagi més demanda que oferta, regiran els criteris de prioritat que estableix la Generalitat, que puntuen el fet de residir a Mataró (30 punts) o la proximitat del lloc de treball dels pares o tutors (20), l’existència de germans al centre o pares que hi treballin (40), la renda anual (10), les discapacitats (10), les famílies nombroses o monoparentals (15) o les malalties cròniques (10), i si el pare, la mare, els tutors o els germans han estat escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud (5).

 

Escoles bressol

Període de presentació de sol·licituds: del 9 al 23 de maig

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 27 de maig

Període per presentar reclamacions: del 27 al 31 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 8 de juny

Matriculació: a partir del 13 de juny

 

Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria

Període de presentació de sol·licituds: del 30 de març al 7 d’abril, ambdós inclosos (es pot enviar per Internet fins a les 24 hores del dia 6 d’abril)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 15 d’abril

Període per presentar reclamacions: del 15 al 20 d’abril

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 20 de maig

Matriculació: del 13 al 17 de juny. Segon, tercer i quart curs d’educació secundària obligatòria o de confirmació de plaça assignada en cas de l’alumnat pendent de l’avaluació de setembre: del 27 de juny a l’1 de juliol, ambdós inclosos.

 

Les dates de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional, cicles formatius de grau superior de formació professional i de les escoles d’adults encara estan pendents de fer-se públiques.

 

La sol·licitud de preinscripció s’haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l’infant o jove o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d’atenció ciutadana, a l’OME, als Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (carrer de Cosme Churruca, 90) o a través de la web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (www.gencat.cat/preinscripcio). Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.



Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.