Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els agents cívics informaran sobre la prohibició de l’ús del sofre a la via pública i sobre la neteja de la via pública

Escoltar

Els agents cívics informaran sobre la prohibició de l’ús del sofre a la via pública i sobre la neteja de la via pública

L’ús del sofre a la via pública està prohibitLes sis persones contractades per l’Ajuntament, mitjançant plans d’ocupació, informaran sobre la prohibició de l’ús del sofre a la via pública i recordaran als propietaris d’animals domèstics que cal respectar la neteja de les façanes dels habitatges. Els agents cívics van començar a treballar l’1 de juliol i finalitzaran el 31 de desembre. 
La formació que han rebut aquestes sis persones, que s’organitzen en tres parelles que van per diferents barris de la ciutat, inclou la informació que recull l’Ordenança de Civisme i la de Residus Urbans i Neteja Viària de l’Ajuntament de Mataró. Segons aquests documents normatius, l’ús del sofre a la via pública està prohibit i tots els ciutadans tenen dret a poder gaudir dels espais públics en condicions adients d’higiene, seguretat ambiental, sonoritat i tranquil·litat.
El sofre és segons la fitxa internacional de seguretat química de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball una substància química que pot irritar, per contacte, els ulls i la pell, i pot afectar el sistema respiratori per inhalació.
Davant d’aquestes normatives nacionals i locals, els sis agents cívics informaran, durant els mesos d’octubre i novembre, als ciutadans sobre la prohibició de posar sofre a les façanes i també recordaran als propietaris dels animals que cal respectar la neteja de les façanes dels habitatges i altres elements de la via pública.
A banda de la normativa, a nivell científic no hi ha cap evidència científica sobre l’eficàcia del sofre alhora d’actuar de repel·lent pels gossos quan volen orinar.