Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els terrenys de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera es requalificaran per instal·lar-hi la coberta

Escoltar

Els terrenys de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera es requalificaran per instal·lar-hi la coberta

Es reajusta l’ordenació urbanística per traslladar espais de zona verda al voltant dels poliesportius

L’Ajuntament durà a terme un canvi de qualificació dels terrenys ocupats per la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera per poder cobrir aquesta instal·lació esportiva. El tràmit es durà a terme mitjançant la modificació puntual del Pla general d’ordenació de reajustament d’equipaments i zones verdes a l’entorn de l’avinguda del Corregiment, aprovada inicialment ahir pel Ple municipal.

 

El sòl que ocupa ara la pista poliesportiva està qualificat com a zona verda, motiu pel qual no es pot dur a terme la instal·lació de la coberta prevista. Per regularitzar la situació, els terrenys passaran a tenir la qualificació d’equipament esportiu, i la superfície de verd es trasllada a tres espais que ara ja fan les funcions de places públiques i serveixen per accedir als poliesportius municipals Jaume Parera i Leon i Teresa Maria Roca i Vallmajor. Aquests tres espais formen part de la zona esportiva municipal de Cirera i tenen ara la qualificació d’equipament esportiu.

 

Per tant, la modificació consisteix a ajustar la qualificació dels sòls afectats al seu ús real, introduint també alguns reajustaments per millorar la relació dels edificis escolars i esportius de la zona amb l’espai urbà. 

 

Amb el canvi, s’incrementa en 411 m² l’equipament esportiu i en 943 m² els espais lliures, i es disminueix en 531 m² l’equipament educatiu –per reajustaments en la qualificació dels accessos a l’escola Antonio Machado que no afecten a l’edificació ni la funcionalitat–, i en 823 m² la vialitat.

 

El document urbanístic ha de superar ara un període d’informació pública d’un mes, i haurà de comptar novament amb el vistiplau del Ple per a l’aprovació provisional. Finalment, la Generalitat haurà de fer l’aprovació definitiva.

 

 

La nova coberta

 

El cobriment de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera permetrà atendre les necessitats d’entrenament dels equips d’hoquei patins, patinatge artístic i futbol sala, amb independència que plogui o estigui humida. També permetrà descongestionar els poliesportius coberts per a partits oficials de diferents competicions i categories. Així mateix, s’obtindrà un espai per poder fer activitats diferents de les esportives per a altres entitats del barri.