Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entren en servei els nous enllaços de l'autopista C-32 cap a Mataró

Escoltar

Entren en servei els nous enllaços de l'autopista C-32 cap a Mataró

L’actuació millora la connexió cap al centre de Mataró, a l’Hospital, al centre comercial Mataró Parc i la C-60

Els nous accessos de l’autopista C-32 a Argentona i Mataró han entrat en servei aquest cap de setmana. Els treballs, amb una inversió de 7,2 milions d’euros, han millorat la connexió dels enllaços 99 i 100, cap al centre de Mataró, la C-60, l’Hospital i el centre comercial Mataró Parc. Aquesta actuació forma part del pla d’inversions acordat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la concessionària Invicat (Abertis).

La remodelació a l’enllaç 100 (Mataró Oest) afavoreix la fluïdesa del trànsit, en especial en hores punta, en els moviments en aquest entorn i les connexions amb el tronc de l’autopista:

· A la calçada sentit Blanes s’ha construït un nou vial distribuïdor, com a bifurcació de la sortida de l’autopista, que passa a diferent nivell per sota la rotonda de la plaça de França. Dóna accés primer al viari local de Mataró per mitjà d’una sortida a l’altura de la carretera de Cirera i condueix el gruix de vehicles que es dirigeixen cap el centre comercial Mataró Parc o l’Hospital a través del Torrent de les Piques. Així mateix, l’accés a l’autopista en sentit Blanes també s’ha millorat, ja que ha implantat un nou ramal d’entrada des de la rotonda de la plaça de França.

· A la calçada sentit Barcelona s’ha desdoblat el ramal de sortida de l’autopista en sentit Barcelona, per incrementar-ne la capacitat i reduir la congestió de vehicles al tronc de l’autopista en hores punta. A més, la rotonda de la plaça de Gran Bretanya ha incorporat un nou ramal d’accés a l’autopista, que s’afegeix al ja existent, que s’ha convertit en un carril directe d’incorporació. Aquesta solució segrega els moviments i proporciona un accés més àgil a l’autopista i una major seguretat pels usuaris.

· A l’accés al centre comercial s’ha creat un itinerari segregat per al trànsit rodat des de la rotonda de França fins al centre comercial, que discorre pel pont sobre l’autopista entre les rotondes de França i Gran Bretanya. Paral·lelament s’ha construït una nova passarel·la per a vianants que comença entre el final del pont i la rotonda de Gran Bretanya i finalitza al vial perimetral del centre comercial, tot creuant per sobre l’accés existent a la calçada sentit Montgat de l’autopista.
 
 
Millora de la sortida 99

Les obres també han inclòs la millora de l’enllaç 99, a Argentona, per afavorir la circulació cap al centre de Mataró des de la calçada en sentit Blanes de l’autopista. Així, s’ha construït una nova rotonda perquè els vehicles que surten de l’autopista s’incorporin a la C-60 en sentit mar, tot arribant a Mataró a través de la Via Sèrgia.

D’aquesta manera s’han diversificat els punts d’accés a la ciutat des de l’autopista, tot millorant-ne les condicions de servei i facilitant la mobilitat interna del nucli urbà de Mataró i de les poblacions properes.