Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova per unanimitat una proposta de resolució per a la supressió de les barreres arquitectòniques

Escoltar

L’Ajuntament aprova per unanimitat una proposta de resolució per a la supressió de les barreres arquitectòniques

El Ple de juny va aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada per la CUP per a la supressió de les barreres arquitectòniques.


 

La proposta íntegre diu el següent:

 

“D’acord amb la ciutat inclusiva que volem assolir, hi ha qüestions com les barreres arquitectòniques que cal començar a abordar sense més dilació. En aquest sentit, cal aplicar mesures concretes amb caràcter immediat i planificar actuacions a mig termini per eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar que les persones amb diversitat funcional puguin accedir a tots els equipaments i espais públics de Mataró.

 

Atès que molts actes municipals encara es fan en espais i equipaments públics que no estan adaptats per a les persones amb diversitat funcional.

 

Atès que la informació de les activitats municipals no acostuma a detallar si l’espai està adequat i és accessible per a les persones amb diversitat funcional.

 

Atès que l’Ajuntament de Mataró ha iniciat els treballs de planificació estratègica amb l’objectiu de definir quina ciutat volem en l’horitzó proper de l’any 2022.

 

El grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) proposa els acords següents:

 

1. Totes les activitats municipals organitzades o que comptin amb el suport de l’Ajuntament de Mataró han de garantir l’accés a les persones amb diversitat funcional que hi vulguin participar. També cal adequar els entorns per tal de garantir l’accessibilitat en aquestes activitats (reservar espais per aparcament, rebaixos de voreres etc).

 

2. L’Ajuntament de Mataró ha d’especificar en la publicitat de les activitats municipals si els equipaments i els espais públics on es realitzen estan adaptats a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

 

3. L’Ajuntament de Mataró inclourà la supressió de les barreres arquitectòniques dins dels objectius de la planificació estratègica Mataró 2022”.