Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova un text refós del Pla especial del Centre Natació Mataró

Escoltar

L’Ajuntament aprova un text refós del Pla especial del Centre Natació Mataró

L’Estat no dóna el vistiplau per ordenar urbanísticament els entorns de l’edifici

El Ple municipal celebrat dijous 9 de juny va aprovar el Text refós del Pla especial Centre Natació Mataró, que estableix els paràmetres urbanístics davant futures obres de millora en l’equipament. L’Estat va informar desfavorablement a la proposta municipal d’ordenar també l’espai exterior a l’edifici i l’àmbit d’aparcament, de manera que aquesta part s’ha hagut d’excloure del document per continuar la tramitació.

 

El Centre Natació Mataró es va construir al 1981. L’edifici està situat a la zona de domini marítimo-terrestre i en un àmbit de concessió adscrit a la Zona portuària de Catalunya. La concessió per a la utilització de l’edifici va ser atorgada al Centre Natació Mataró pel Servei de Ports de la Generalitat, que ha d’autoritzar qualsevol obra de millora o ampliació. Però per poder desenvolupar qualsevol projecte era necessari aprovar un planejament especial per ordenar l’àmbit afectat.

 

El Pla estableix la supressió de les barreres arquitectòniques, tant per l’accés des de l’espai urbà a l’edifici com a l’interior del mateix. A més, preveu 3.090 m² de sostre màxim, una ampliació de la superfície actual de l’edifici de 372 m² que s’aconseguirà sense cobrint porxos i sense augment de volum.

 

La proposta inicial de l’Ajuntament –que va aprovar el Ple de forma provisional el passat novembre– també preveia reordenar l’aparcament de la zona, proposant una nova organització de l’estacionament tant davant de l’edifici com a l’espai d’aparcament públic que s’utilitza de manera provisional als terrenys on s’aixecava el desaparegut Club Nàutic. Aquesta part de l’ordenació s’ha eliminat del document per l’informe desfavorable de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. D’aquesta manera, l’ àmbit del planejament especial queda limitat ara a l’àrea de concessió el Centre Natació Mataró.

 

L’Ajuntament té previst que el Pla d’ordenació del Front Marítim, a redactar properament pel municipi, estableixi els criteris d’urbanització del buit aparegut arran l’enderroc de l’edifici de l’Antic Club Nàutic, que ara interromp la continuïtat i la funció de lleure de l’àmbit de passeig comprès entre el parc de Mar (Rengle) i Sant Simó.

 

Després de l’aprovació per part del Ple, el Text refós s’envia ara a la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat per l’aprovació definitiva.