Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament arriba a un acord amb NUSCAMPS per restablir l’equilibri de la concessió d’El Sorrall

Escoltar

L’Ajuntament arriba a un acord amb NUSCAMPS per restablir l’equilibri de la concessió d’El Sorrall



L’Ajuntament de Mataró ha signat avui un acord amb NUSCAMPS SL que restableix l’equilibri econòmic de la concessió per la construcció, gestió i explotació del servei de la zona esportiva municipal El Sorrall, situada al barri de Cerdanyola. L’acord ha estat signat avui per l’alcalde, David Bote, i la representant de l’empresa concessionària, Montserrat Mas, i ha de ser ratificat properament pel Ple municipal i pel Consell d’Administració de NUSCAMPS SL.


 

L’empresa NUSCAMPS SL, com a concessionària del servei des del maig de 1999, va comunicar a l’Ajuntament l’any 2014 que estava assumint pèrdues, fonamentalment i entre d’altres motius a causa de la falta d’aportació, per part de l’Ajuntament, de 13.562 m2 de terrenys on, segons l’oferta presentada en el seu dia, havien de construir-s’hi diverses instal·lacions esportives, com ara, camps de futbol 7, pistes de tennis i pistes de pàdel.

 

En l’acord que se signa avui, l’Ajuntament, davant la impossibilitat d’adquirir els terrenys que faltarien aportar a la concessió i amb l’objectiu de restablir l’equilibri econòmic de la mateixa, es compromet a:

 

-Equiparar la tarifa de l’aigua d’El Sorrall amb la de la Piscina municipal.

-Establir una bonificació del 95 % sobre la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels edificis de la concessió.

 -Assumir el deute que NUSCAMPS tenia contret amb AMSA i MESA a 31 de desembre de 2015.

-Autoritzar la concessionària a amortitzar les instal·lacions en 50 anys, tot i que la durada de la concessió es manté en els 40 anys.

 

El valor actual de totes aquestes compensacions ascendeix a 2.986.953,34 €.

 

Per la seva part, l’empresa accepta la reducció de la superfície de la concessió fins a 20.363 m2 (tenia concessionats 36.680 m2) i renuncia a qualsevol reclamació pels fets esdevinguts des de l’inici de la concessió i fins al dia d’avui.

 

El Centre municipal d’esports El Sorrall va entrar en funcionament el 2003 i actualment alberga diverses piscines cobertes i a l'aire lliure, gimnàs, sales de condicionament físic, i també altres instal·lacions a cel obert, com pistes de pàdel.