Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença la recollida de sol·licituds per instal·lar parades de roses i llibres per Sant Jordi

Escoltar

L’Ajuntament comença la recollida de sol·licituds per instal·lar parades de roses i llibres per Sant Jordi

Els particulars poden fer el tràmit del 14 al 18 d’abril

L’Ajuntament comença demà dijous 7 d’abril la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres al carrer durant la Diada de Sant Jordi. Igual que en els darrers anys, els interessats poden fer el tràmit per Internet des del web municipal, fet que permet reduir cues i temps d’espera a les oficines d’atenció ciutadana. L’any passat l’Ajuntament va registrar el doble de sol·licituds per Internet que presencials.

 

Per poder instal·lar una parada cal sol·licitar una autorització temporal d’ocupació de la via pública. L’Ajuntament aprova cada any unes normes que regulen l’adjudicació d’aquestes autoritzacions. Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

 

S’estableixen tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. Així es dóna prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars.

 

Demà dijous 7 d’abril s’obre el termini perquè presentin les sol·licituds els titulars de floristeries o llibreries, que poden demanar un màxim de 5 parades per establiment. A partir del dilluns 11 d’abril podran demanar parades les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats (una parada per entitat), els centres escolars (una parada per classe a nom d’un responsable del centre) i els autors i editors. Per últim, el dijous 14 d’abril s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estan limitades a 350. El termini de presentació finalitza, en qualsevol cas, el dilluns 18 d’abril.

 

 

Sol·licituds per Internet i pel 010 a partir de les 8 h

 

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 8:00 hores.

 

Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant podrà triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió.

 


Les sol·licituds també es poden fer per telèfon al 010 (també a partir de les 8 h) o de forma presencial. En aquest darrer cas, els professionals per a parades de roses i per a parades de llibres al costat o a l’entorn de la pròpia botiga hauran d’adreçar-se al Servei de Mobilitat (pl. de Granollers 11, de 9 a 14 h).


 

La resta de sol·licitants poden anar de dilluns a divendres a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana municipals (OFIAC Centre –de 9 a 19 h–, Rocafonda, Cerdanyola, Molins, Pla d’en Boet i Cirera –de 9 a 15 h–).

 

 

Zones d’exclusió

 

No es podran instal·lar parades a La Riera, entre el carrer d’en Palau i el carrer de Sant Josep, i tampoc en el costat dels números senars entre el 41 i el carrer de Sant Josep; a l’àmbit de la platja; a l’Hospital de Mataró; a la vorera costat mar davant de l’estació de Renfe; als carrers amb voreres que no deixin un pas lliure per als vianants de mínim 2 metres; ni a menys de 100 metres d’una floristeria.

 

No podran vendre roses o llibres el dia de Sant Jordi les parades dels mercats de venda no sedentària que no venguin aquests productes de manera habitual.

 

El tram de la Riera entre el carrer de Sant Josep i la plaça de Santa Anna es reserva per a entitats.

 

A la plaça de Santa Anna només s’hi podran instal·lar floristeries per a la venda de roses i es reserven dues places per a entitats amb persones de mobilitat reduïda. A més, s’hi instal·laran les parades que formin part de la Fira del Llibre organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i les llibreries participants associades al Gremi de Llibreters de Catalunya.