Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament complementa les beques menjador en els casos de famílies més vulnerables

Escoltar

L’Ajuntament complementa les beques menjador en els casos de famílies més vulnerables

Una nova partida de 62.000 € ampliarà la cobertura de l’alimentació infantil

L’Ajuntament ha decidit complementar els ajuts individuals de menjador que atorga el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, a través del Consell Comarcal del Maresme, amb una nova partida municipal de 62.000 €. 
De les 2.647 sol·licituds rebudes per al curs 2016-2017, s’han atorgat 1.843 beques menjador. D’aquestes, 16 cobreixen el 100 % del cost, mentre que la resta, 1.827, cobreixen el 50 % del cost. Hi ha 477 expedients denegats per superar els barems marcat pel Govern català i 318 casos pendents de resolució per diferents motius.
Davant d’aquestes xifres que surten d’uns barems objectivables marcats pel Govern català, l’Ajuntament ha decidit, en base als coneixements sobre la realitat que tenen els serveis municipals de Benestar Social i d’Educació, destinar 62.000 € per complementar les beques als alumnes de famílies vulnerables. La complementació pot arribar al 100% del cost del menjador però també hi haurà complements amb d’altres percentatges segons cada família.
Durant el mes d’octubre s’estudiaran i valoraran els casos però la realitat amb la que treballa el Servei de Benestar Social de l’Ajuntament indica que hi ha 212 menors en situació de risc social. D’aquests 212 casos, 16 han rebut l’ajut individual del 100 % per part del Govern català i 137 l’ajut del 50%. El servei de Benestar Social i el d’Educació estudiaran si és necessari complementar el 50 % restant d’aquests 137 ajuts i també els 59 menors amb situació de risc, que per diferents motius, no els hi han concedit l’ajut individual de menjador.
L’Ajuntament complementarà les beques per primera vegada per aquest curs 2016-2017 i continuarà avançant trimestralment els pagaments de les beques concedides pel Consell Comarcal del Maresme com ha fet en els darrers exercicis.
El Consell Comarcal de Maresme va atorgar 1.819 ajuts individuals de menjador per al curs 2015-2016.
Ajuts per desplaçaments 
Els ajuts municipals en concepte de desplaçament també han millorat per aquest curs 2016-2017 en els següents conceptes:
-Les famílies amb necessitats educatives especials que la Comissió de Garanties d’Escolarització ha desplaçat a una distància superior a 1 km del domicili familiar poden disposar de targeta gratuïta de transport pels acompanyants dels alumnes des de P3 fins a 6è de primària. La diferència és que el curs passat la bonificació era del 50% i es limitava als alumnes des de P3 a 4t de primària. Aquestes famílies també poden complementar la seva beca menjador fins al 100% del seu cost.
-Els alumnes que la Comissió de Garanties d’Escolarització ha desplaçat d’ofici a una distància superior a 1 km del domicili familiar poden disposar de targeta gratuïta d’autobús fins al 14 anys. Abans el límit eren els 12 anys.