Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna els atemptats terroristes de Brussel·les i Lahore

Escoltar

L’Ajuntament condemna els atemptats terroristes de Brussel·les i Lahore

La Junta de Portaveus celebrada el 4 d’abril va aprovar una declaració institucional de condemna dels atemptats terroristes que van tenir lloc a finals de març a Brussel·les (Bèlgica) i Lahore (Pakistan). El text, presentat pel grup municipal del PPC, es va aprovar per la unanimitat dels grups municipals.

 

El Ple municipal celebrat el 7 d’abril va donar compte de l’acord. El text íntegre aprovat és el següent:

 

“El matí del dimarts 22 de març de 2016 la capital política d’Europa, Brussel·les, s’ha unit a altres capitals europees que també han estat víctimes de sagnants atemptats terroristes. Tal com ja va succeir a Madrid, Londres o París i fora d’Europa a New York o Sidney.

 

En el moment de redactar aquesta Declaració, els morts es compten per més de 30 i centenars de ferits, el caos, la por i l’horror s’han fet presents a la capital de Bèlgica després de vàries explosions al seu aeroport i al metro.

 

Per tots aquests motius i per que també la societat catalana, com tota la societat espanyola, coneix lamentablement i en primera persona, el patiment que provoquen els atemptats terroristes, creiem necessari expressar la nostra condemna contra els autors d’aquests atacs terroristes, les organitzacions que els donen aixopluc, DAESH I ISIS, i refermar el nostre recolzament a les forces de seguretat que els combaten tant al territori europeu com a l’exterior i també expressar el nostra condol i solidaritat amb el poble Belga en general i amb el de Brussel·les en particular.

 

Amb posterioritat, a la localitat pakistanesa de Lahore, el dia 28 de març, es va produir un altre atemptat que ha provocat la mort a desenes de persones entre elles molts nens i nenes que jugaven en un parc durant les vacances de pasqua.

 

És per aquests motius que sotmetem a la consideració de la Junta de Portaveus els següents acords:

 

1.-L’Ajuntament de Mataró expressa la seva més rotunda i ferma condemna  dels atemptats patits Brussel·les i Lahore.

 

2.-L’Ajuntament de Mataró expressa la seva solidaritat amb els pobles Belga i Pakistanès i els habitants de Brussel·les i Lahore que han patit aquests atemptats.

 

3.-Comunicar aquests acords a l’Ajuntament de Brussel·les, als Consolats Belga i Pakistanès a Barcelona i a les ambaixades belga i pakistanesa a Espanya”.