Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 30 joves per iniciar la seva carrera professional

Escoltar

L’Ajuntament contracta 30 joves per iniciar la seva carrera professional

Es tracta d’un contracte de pràctiques, amb jornada completa i durant sis mesos

A partir d’avui, 15 de novembre, un grup de 30 joves han començat a treballar a l’Ajuntament en el marc del programa de Contracte en pràctiques per a joves. Aquest programa està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i s’emmarca en els programes de suport a les persones joves registrades a la Garantia Juvenil. 
En aquesta primera edició del programa, els joves gaudeixen d’un contracte en la modalitat de pràctiques durant sis mesos de durada, a jornada completa. Durant la seva contractació, treballaran en diferents departaments i serveis municipals. Els perfils professionals seleccionats són els d’auxiliar administratiu, oficial de segona de mecànica de vehicles, oficial de segona de lampisteria, educador infantil, integrador social i tècnics mitjans de joventut, d’ocupació, de gestió i de suport especialitzat.
L’objectiu que persegueix aquest programa és que aquests joves adquireixin una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional o universitària, iniciant així la seva carrera professional o bé que millorin el seu perfil per tal de ser més competitius en el mercat de treball. D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.
Tots ells tenen entre 16 i 29 anys, són residents a Mataró, tenen estudis acabats de cicle formatius de grau mitjà o superior o estudis universitaris. També estan inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.
Durant el procés de selecció tots aquests joves han mostrat molta motivació per començar la seva trajectòria professional i demostrar la seva vàlua durant aquests sis mesos de contractació.