Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament coordina el desmuntatge i trasllat de les restes de la torre de guaita del turó d’Onofre Arnau

Escoltar

L’Ajuntament coordina el desmuntatge i trasllat de les restes de la torre de guaita del turó d’Onofre Arnau

Voluntaris de la Colla Maimakansu, l’ADF Serra de Marina i la Diputació participen en les tasques

Voluntaris de la Colla Maimakansu i l’Associació de Defensa Forestal Serra de Marina van procedir el 21 de maig al trasllat de les restes de la torre de guaita d’Onofre Arnau. Els treballs, coordinats per l’Ajuntament de Mataró, han permès eliminar el perill que representava l’antiga torre de vigilància, que estava obsoleta i en estat de degradació.

 

La Diputació, en conveni amb el propietari de la finca, va instal·lar al 2007 la torre de guaita al cim del turó d’Onofre Arnau, en el marc de les campanyes de prevenció d’incendis. El punt de vigilància es va instal·lar muntat d’una peça, i va ser transportat en helicòpter a causa de la impossibilitat d’accés rodat fins al cim del turó. La torre va deixar d’utilitzar-se fa tres anys.

 

 

Els treballs de desmuntatge

 

Operaris de la brigada de manteniment del parc del Montnegre i el Corredor, de la Diputació, van dur a terme els treballs de desmuntatge de la torre al cim del turó els dies 19 i 21 de maig, mentre que una vintena de voluntaris de l’Associació Maimakansu i l’Associació de Defensa Forestal van baixar les restes de fusta, a peu, fins al punt accessible amb vehicles.

 

Demà 27 de maig està previst que els operaris de la Diputació comencin la tasca d’enderroc de la base de formigó de la torre. Es preveu que els voluntaris també traslladin les restes de la base a peu el dissabte 4 de juny, coincidint amb la Setmana de la Natura 2016, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.