Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural Helena Jubany signen un acord de col·laboració

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural Helena Jubany signen un acord de col·laboració

Convoquen la IX edició del Premi Helena Jubany de narració curta, dotat amb 3.000 €

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró s’implica en la convocatòria de la novena edició del Premi Helena Jubany de narració curta, a través d’un conveni en el qual aportarà un 35% del cost del projecte. El premi està dotat en 3.000 € i l’obra guanyadora es publicarà en el diari Ara.

 


El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, el president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, Joan Jubany i Itxart, i el vicepresident de l’Associació, Joan Jubany i Lorente, han presentat avui l'acord de col·laboració. 


 

Amb la participació de l’Ajuntament de Mataró es busca contribuir a la millora de la difusió del premi i a consolidar una iniciativa cultural amb interès i trajectòria destacada a la ciutat. La implicació es veurà reflectida amb la integració d’un membre de la Xarxa de Biblioteques de Mataró en el jurat del premi, amb la recollida dels originals que s’hi presentin, que es farà a les dues biblioteques municipals, i també amb el suport econòmic.

 

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

 

Hi podran optar tots els treballs consistents en narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana que tinguin, en conjunt, una extensió d’entre 10 i 20 fulls. Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys i la data final de presentació dels originals és el proper 1 d’octubre.

 

El jurat estarà format per Dídac Micaló, guanyador del VIII Premi Helena Jubany; Elvira Carrió, directora de l’Institut Pla d’en Boet; Esteve Guardiola, llibreter i narrador oral; Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic; Lluïsa Esteve, bibliotecària i professora; Núria Ribas, directora de la biblioteca de Sentmenat; Roser Ros, presidenta de Tantàgora; Roser Trilla, professora de llengua i literatura de l’Institut Alexandre Satorras; Cristina Valls com a representant de les Biblioteques de Mataró, i Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot.

El lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre de 2016.