Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estudiarà la creació d’una Taula de treball sobre el benestar animal

Escoltar

L’Ajuntament estudiarà la creació d’una Taula de treball sobre el benestar animal

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dijous 4 de febrer una resolució presentada pel grup municipal del PPC que proposa estudiar la creació d’una Taula de treball sobre el benestar animal.

 

El text, que es va aprovar per unanimitat dels regidors presents a la sessió plenària (els edils d’ICV i PxC no hi van assistir), diu íntegrament:

 

 “Atès que als últims anys hi ha hagut un important increment de la sensibilització de la ciutadania, a Mataró en particular, però a la societat catalana i espanyola en general, cosa que ens apropa encara més a les societats més socialment desenvolupades sobre la necessitat d’exercir una tinença responsable dels animals de companyia.

 

Atès que han estat temes d’actualitat i d’interès social que han generat importants mobilitzacions a la nostra ciutat episodis relacionats amb el maltractament animal.

 

Atès que malgrat hi ha situacions que no són tan “mediàtiques” sí que tenen una repercussió important al medi ambient, i que només arran de determinades situacions més generals prenem consciència que són impactants sobre la nostra fauna, com són la introducció d’espècies al·lòctones i invasores, o la superpoblació de determinades espècies susceptibles de generar problemes zoosanitaris o molèsties d’altre tipus.

 

Atès que també totes les actuacions sobre els animals domèstics i de la nostra fauna autòctona suposen una despesa molt important que acabem sufragant tots els mataronins i mataronines.

 

Atès que han estat nombroses les iniciatives que s’han debatut al Ple sobre temes relacionats amb els animals, des de problemes amb plagues a animals a espectacles, o les molèsties que generen a immobles o elements de la via pública la tinença no responsable d’animals de companyia.

 

Atès que a la nostra ciutat hi ha diverses entitats que des de visions i sensibilitats molt diferents però amb el denominador comú de l’estima vers els animals desenvolupen la seva activitat social.

 

PROPOSEM:

 

-Que el Govern Municipal estudiï la possibilitat de crear una taula de treball sobre el benestar animal que doni resposta a l’interès i la inquietud de molts mataronins i mataronines sobre la tinença responsable dels animals de companyia i altres aspectes relacionats amb l’àmbit dels animals a la nostra ciutat.”