Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Foment Mataroní presenten una àmplia programació de música clàssica, òpera i sarsuela

Escoltar

L’Ajuntament i el Foment Mataroní presenten una àmplia programació de música clàssica, òpera i sarsuela

Del 7 de febrer al 27 de novembre es podran veure 15 concerts al Foment i al Teatre Monumental



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; el president del Foment Mataroní, Ramon Salicrú; el programador del Foment Mataroní, Antoni Vilà, i el gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Òscar Lanuza, han presentat aquest matí l’oferta de música clàssica a la ciutat gràcies al treball conjunt de la Direcció de Cultura i el Foment Mataroní. El cicle d’enguany oferirà 15 recitals, 2 concerts especials al Teatre Monumental i els altres 13 a la sala del carrer Nou.


 

Els concerts s’inclouen dins de tres cicles: el XIV Cicle de Concerts Simfònics, l’XI Cicle de Música de Cambra i el XII Cicle de Sarsuela. El primer en començar serà el Cicle de Música de Cambra.

 

El concert inaugural serà dissabte 7 de febrer amb el guitarrista Yorgos Arguriadis. La resta de concerts d’aquest cicle inclouen recitals de petit format (duets i solistes).

 

El Cicle de Sarsuela, un dels que té més èxit, proposa 5 sarsueles, 4 de les quals les signa l’Orquestra Aula Lírica, dirigida per Aníbal Gil. L’altra és un musical operístic dedicat a la figura d’Evita, dirigida per Esther Marquès.

 

El 20 de febrer començarà el XIV Cicle de Concerts Simfònics amb el recital “Els solistes de la cobla” a càrrec de la Cobla Simfònica Catalana. En aquest cicle s’emmarquen els dos concerts especials que es faran al Teatre Monumental. El primer serà “La passió segons Sant Mateu” amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, acompanyada del Cor Ciutat de Mataró, ARSinNOVA Cor de Cambra, l’Orfeò Manresà i quatre cantants solistes, el 18 de març. L’altre serà el 10 d’abril amb un concert amb els grans èxits del pop i dels musicals dels anys 80, però en versió lírica. Els altres dos recitals seran a càrrec de la Cobla La Principal de la Bisbal i la Coral Belles Arts de Sabadell.

 

Les entrades dels concerts del Foment Mataroní es poden adquirir al Foment Mataroní (carrer Nou, 11) els dies laborables de 16 a 21 h i des d’una hora abans del concert. També es poden comprar a través d’internet a l’adreça www.fomentmataroni.fila12.cat. L’entitat posa a la venda abonaments per als diferents cicles i amb descomptes per als socis del centre. Les entrades dels concerts del Teatre Monumental es poden comprar a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h, i a l’adreça www.entradesculturamataro.cat.