Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca acorden eines de cooperació

Escoltar

L’Ajuntament i el Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca acorden eines de cooperació

Signen un conveni per facilitar l’exercici professional del sector a la ciutat

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb el Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca que té com a objectiu contribuir a facilitar l’exercici professional d’aquest sector a la ciutat, per tal que reverteixi en un augment del dinamisme empresarial.

 

L’acord ha estat signat per la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe; la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno; la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén; i els vicepresidents del Gremi de Constructors, Juan Jordán i Agustí Brullet.

 

El conveni contempla, entre altres accions, el disseny i desenvolupament, de manera conjunta, d’una campanya de sensibilització al consumidor contra la contractació d’empreses i professionals que no estiguin degudament legalitzats.

 

En l’àmbit formatiu i laboral, l’acord estableix que el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament atendrà de manera específica les propostes de formació contínua que es formulin des del Gremi, i posarà a la seva disposició els recursos de la borsa de treball, selecció de candidats, personal de pràctiques, etcètera.

 

A més, el conveni preveu que l’Ajuntament adoptarà canvis normatius a les properes Ordenances Fiscals per millorar les liquidacions i la fiscalitat dels permisos que poden precisar els constructors i promotors d’obres en el seu exercici professional (autoritzacions temporals d’ocupació de sòl, subsòl i vol de la via pública). L’Ajuntament i el Gremi es comprometen també a intercanviar dades de forma periòdica amb valor estadístic.

 

El conveni signat té una durada d’un any prorrogable.