Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca tornen a organitzar la revetlla de Cap d’Any popular

Escoltar

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca tornen a organitzar la revetlla de Cap d’Any popular

Enguany se celebrarà l’Oca dels més petits, amb activitats de tarda per als infants

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca de Mataró, entitat sense ànim de lucre, tornen a unir esforços per oferir a la ciutat unarevetlla popular de Cap d’Any. A la carpa de grans dimensions instal·lada a la plaça de Santa Anna hi sonaran, a partir de les 00.30 h, més de 6 hores de música de tots els temps amb els Djs Cris&Petes i el Pd AMAB. L’entrada és gratuïta i les consumicions a preus populars.  


 

Aquesta serà la tercera ocasió que la festa de Cap d’Any està organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’entitat l’Oca. L’objectiu és consolidar una festa popular que sigui punt de trobada i de celebració dels mataronins, maresmencs i tothom qui s’hi vulgui afegir. Se celebra a la plaça de Santa Anna ja que aquesta ubicació permet un aforament il·limitat, cosa que respon molt bé a aquesta idea de festa popular. Es calcula que l’any passat varen passar-hi unes 7.000 persones. Enguany s’espera repetir la gran acollida de la darrera edició i assegurar-ne així la continuïtat.

 

L’activitat forma part de la programació específica de la ciutat per a les festes de Nadal. La carpa que acollirà la festa és la mateixa que els dies 2, 3 i 4 de gener s’utilitzarà per rebre els Missatgers Reials i d’altres activitats.

 

L’Associació Cultural Oca de Mataró la integren una quinzena de voluntaris provinents en origen de la Sala Cabanyes i els Capgrossos de Mataró, i també altres persones que no estan vinculades a cap d'aquestes dues entitats. L’Oca és una entitat sense afany de lucre constituïda per organitzar la festa del mateix nom, en la qual fa mesos que s’hi treballa. El dia de la festa es necessiten una cinquantena de voluntaris per estar a la barra i venent tiquets. A la pàgina web de l’entitat hi ha un apartat per poder informar-se de com ser voluntari.

 

La festa de Cap d’Any agafa el nom i la imatge de la popular carrossa de la Cavalcada de Reis de Mataró. El cartell d’enguany és obra de Xavier Esteve. Aquest ha estat el guanyador d’un concurs obert al qual s’hi van presentar una dotzena de candidatures. El cartell, festiu i alegre, dóna valor al nom de l’organització sota l’eslògan “El Cap d’Any més gros”. Xavier Esteve viu a Mataró i és dissenyador gràfic. Està especialitzat en el disseny editorial, el disseny i la programació web, la tipografia, el lettering i la il·lustració.

 

La festa popular comptarà, com sempre, amb servei de barra a preus populars. Un dels objectius principals de la festa és mantenir aquests preus any rere any. Tot el que s’ingressi es destinarà a cobrir les despeses de la festa i assegurar-ne les futures edicions. L’associació farà públic el balanç econòmic de la festa uns mesos més tard a les xarxes socials de l'Oca.

 

Des de l’Associació Cultural Oca de Mataró i l’Ajuntament es fa una crida al civisme i al consum responsable per tal d’evitar molèsties al veïnat i assegurar que l’actual ubicació d’aquesta festa de ciutat pugui perdurar en el temps.

 

 

 

L'Oca dels més petits

 

Enguany hi ha una novetat, l’Oca per als infants. A la tarda, a partir de les 17.30 h, a la plaça de Santa Anna, hi haurà tallers, contes i manualitats per celebrar que s’acaba l’any amb els petits de casa. Hi haurà conta contes a càrrec del mataroní Pep Duran i taller de manualitats, que es basarà en una titella desmuntable de l'Oca.