Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament implanta millores en la neteja viària i de platges i en la recollida de la brossa orgànica

Escoltar

L’Ajuntament implanta millores en la neteja viària i de platges i en la recollida de la brossa orgànica

Entre els canvis, es creen brigades de neteja immediata i a l’estiu es recollirà més sovint la brossa orgànica

El Ple municipal va aprovar ahir la modificació del contracte de gestió del servei de recollida de residus, neteja viària i de les platges, que permetrà introduir millores com la creació de brigades de neteja per atendre incidències de manera immediata a tota la ciutat o l’augment de la neteja del polígon Pla d’en Boet.


 

Les millores, que es començaran a introduir aquest mes de novembre, afecten a la neteja viària, la recollida de la brossa orgànica i la neteja de platges i consistiran en:

 

 


Millores en la neteja viària

- Creació de dos equips de brigada de neteja d’acció immediata que atendran les incidències no planificades en el servei ordinari. L’objectiu és donar resposta de manera més ràpida a les incidències notificades pels veïns. Per atendre aquest augment del servei es compraran dos nous vehicles. L’Ajuntament estudia implantar una aplicació mòbil que permeti als ciutadans fer arribar les incidències directament a l’equip de neteja per tal que puguin ser resoltes amb més immediatesa.

 

- Ampliació de la neteja viària al polígon del Pla d’en Boet: s’hi destinaran dues brigades més de neteja amb vehicle auxiliar els dissabtes i diumenges. Amb aquest increment de serveis es volen contrarestar els efectes de la pràctica del “botellón”.  

 

 


Millores en la recollida de la brossa orgánica

- Increment de la freqüència de recollida de la brossa orgànica en temporada d’estiu: durant els mesos de maig a setembre, aquests residus es recolliran en dies alterns enlloc de tres cops a la setmana. Així, es minimitzarà l’acumulació de residus a la via pública durant els mesos de més calor, i per tant l’aparició de males olors. Per realitzar l’augment de freqüència es comprarà un nou vehicle de recollida. Es manté l’horari de tarda per a la recollida de la brossa orgànica.

 

- També destinat a eliminar les males olors, de maig a setembre s’implantarà un servei de neteja interior dels contenidors de brossa orgànica cada 15 dies, que complementarà la neteja exterior actual.  

 

 


Millores en la neteja de platges

- Ampliació dels serveis de neteja de platges, equiparant els recursos de temporada baixa als de mitja, i especialment incrementant-los en els caps de setmana fora de la temporada d’estiu. Aquestes millores responen al fet que l’ús de les platges per part dels ciutadans ja no es limita només a la temporada de bany.

 

L’actual contracte, adjudicat a Fomento de Construcciones y Contratas, SA, tenia un cost de 61 milions d’euros (IVA inclòs) per als 8 anys de durada (2014-2022). L’augment de serveis aprovat suposa prop d’un 3,45% d’increment de la despesa que es distribueix de la següent manera: 141.146,74 € per al 2016; 339.546,83 € per al 2017; 347.482,85 € anual entre el 2018 i el 2021; i 231.655,23 € per al 2022, últim any de contracte.

 

 


Implicació ciutadana i inspeccions

A banda de la modificació del contracte, l’Ajuntament té previst dissenyar i posar en marxa properament una nova campanya de sensibilització per reclamar la col·laboració ciutadana i combatre els comportaments incívics, que poden ser sancionats. Així mateix, també està previst ampliar el control de qualitat del servei de recollida dels residus i neteja viària i incorporar personal propi d’inspecció.