Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intensifica la neteja viària amb tasques de baldeig nocturnes

Escoltar

L’Ajuntament intensifica la neteja viària amb tasques de baldeig nocturnes

La neteja es fa mitjançant aigua a pressióDurant aquest mes d’agost, l’empresa encarregada de la neteja viària de Mataró, Fomento de Construccions i Contratas SA (FCC), ha posat en marxa un dispositiu per netejar amb aigua a pressió els carrers de tots els barris de la ciutat.


 

La neteja es fa amb quatre cubes d’aigua, uns vehicles que porten tres operaris cadascun per poder fer la neteja mitjançant aigua a pressió a carrers, calçades, places i illes de vianants que disposin de paviment dur. L’aigua arrossega la brutícia de la via pública i també la que hi ha sota els vehicles estacionats utilitzant un cabal d’aigua a pressió fins a una zona de fàcil recollida per part dels operaris. Aquestes tasques es fan en horari nocturn per causar les mínimes molèsties a veïns i també per no perjudicar el trànsit.

 

La totalitat de l’aigua que s’utilitza per a la neteja dels carrers és aigua freàtica. Tot i la derogació del decret de sequera de l’any 2009, l’Ajuntament continua sense fer servir l’aigua de xarxa per als serveis de neteja viària.

Reforç segons la temporada

 

El contracte per al servei de recollida de residus, la neteja viària, la neteja de les platges i la del passeig Marítim que va guanyar FCC l’any 2014 preveu, entre d’altres aspecte, el reforç de la neteja viària segons la temporada. Un cop fet el reforç per la Festa Major als carrers del centre de la ciutat, des del servei de neteja viària es va plantejar la necessitat de fer aquesta neteja amb aigua a pressió als barris de la ciutat. També es preveu un reforç de la neteja durant l’època de caiguda de la fulla dels arbres.