Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament proposa activitats formatives per a les entitats sense ànim de lucre

Escoltar

L’Ajuntament proposa activitats formatives per a les entitats sense ànim de lucre

Els cursos programats són gratuïts i de cinc temàtiques diferents

L’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme de l’Ajuntament ha programat un cicle formatiu adreçat a tots els membres d’entitats sense ànim de lucre, inscrites al Registre Municipal d’Entitats. Els cursos són per al primer trimestre del curs 2016-2017. 
El programa formatiu s’ha elaborant tenint en compte les demandes que ha recollit l’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme i també tenint en compte els canvis legals que han de dur a terme les entitats. La formació està integrada per cinc mòduls que persegueixen dotar de coneixements teòrics i pràctics els membres de les entitats perquè puguin desenvolupar sense problema la seva gestió econòmica i documental.


Oferta formativa
-“Obligacions fiscals de les associacions”: L’objectiu d’aquest curs, que es farà a l’octubre a l’Espai Gatassa, és donar a conèixer les obligacions de l’associació en relació a la seva activitat econòmica i en relació a l’activitat econòmica de les persones, fent incidència al règim fiscal de les entitats i principals impostos com l’IVA, l’IRPF o l’impost de societats, entre d’altres.
-“Comptabilitat bàsica per a associacions”: El taller, que es farà a l’octubre, oferirà teoria i pràctica per elaborar el pla general i comptable de l’entitat.
-“Responsabilitat civil i responsabilitat laboral de les entitats”: Aquest curs es farà al novembre i abordarà aspectes com la relació amb els talleristes, possibles riscos per denúncies i assegurances, entre d’altres.
-“Justificació i avaluació de projectes”: Aquest curs, que es farà entre els mesos de novembre i desembre, oferirà elements per com fer l’avaluació d’un projecte amb els punts clau, la memòria i la presentació.
-“Promoció del voluntariat”: L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer l’oferta de voluntariat que hi ha a la ciutat i donar recursos a les entitats perquè puguin crear el seu propi projecte de voluntariat. El curs es farà entre els mesos de novembre i desembre.
L’Ajuntament inverteix i aposta per la formació de les persones que integren les entitats sense ànim de lucre perquè la formació en gestió és clau per a la millora en els resultats de les entitats. Per aquest motiu, totes les inscripcions a aquests cursos són gratuïtes.
Les persones interessades han de dirigir-se a l’Agència de Suport a l’Associacionisme, al telèfon 93 758 26 68 o al correu electrònic participacio@ajmataro.cat