Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prorroga dos anys el servei de la gossera municipal a la Societat Protectora d’Animals de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament prorroga dos anys el servei de la gossera municipal a la Societat Protectora d’Animals de Mataró

La recollida i acollida d’animals es farà a Cal Pilé i no al carrer de Galícia



El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, i la presidenta de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), Sílvia Serra, han donat a conèixer avui l’acordal qual ha arribat l’Ajuntament de Mataró amb la Societat Protectora d’Animals de Mataró perquè aquesta entitat pugui seguir donant el servei de recollida i acollida d’animals domèstics abandonats a Mataró. Se n’ha informat avui a la Comissió Informativa Municipal de Serveis Centrals.


 

L’Ajuntament va adjudicar a la SPAM el servei de la gossera municipal el 25 de març de 2010 per un termini de 6 anys amb la possibilitat de pròrroga. El contracte, per tant, ha finalitzat aquest mes de març.

 

Així, l’alcalde, David Bote, va signar el passat dimecres 23 de març el decret en el qual es resol prorrogar la concessió de la gestió del servei del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) durant dos anys amb les mateixes condicions inicialment pactades a excepció del lloc on es prestarà el servei, que passarà a dispensar-se a la finca municipal de Cal Pilé i no com fins ara al carrer de Galícia. El decret es ratificarà en el Ple d’abril.

 

Atès que les instal·lacions de la gossera municipal, situades al carrer de Galícia, no reuneixen totes les condicions òptimes per als treballadors i els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (gats i gossos) s’ha acordat poder seguir donant el servei a la finca municipal de Cal Pilé, espai on fins ara la SPAM portava a terme la seva activitat social en l’àmbit del proteccionisme.

 

El trasllat del servei a Cal Pilé requerirà adequar en part les instal·lacions (arranjament de la xarxa d’evacuació d’aigües, entre d’altres) i la construcció d’una gatera. Els costos seran assumits per ambdues parts i es preveu un pressupost màxim de 95.000 € (amb IVA inclòs).

 

Mentre durin les actuacions de millora a la finca de Cal Pilé el servei se seguirà atenent a les instal·lacions del carrer de Galícia.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament començarà els tràmits urbanístics necessaris per tal de disposar del sòl on construir les instal·lacions d’un nou centre d’acollida d’animals. El solar està ubicat sota la deixalleria del carrer de Galícia.

 

Per donar el servei de recollida i acollida d’animals domèstics abandonats a Mataró el consistori paga a la SPAM 126.000 € anuals més les despeses dels subministraments que genera la gossera.