Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rebutja i condemna les conductes d’homofòbia, bifòbia o transfòbià en contra del col·lectiu LGTBI

Escoltar

L’Ajuntament rebutja i condemna les conductes d’homofòbia, bifòbia o transfòbià en contra del col·lectiu LGTBI



Tots els grups municipals del consistori van aprovar, en una Junta de Govern extraordinària celebrada el 7 de setembre, una declaració institucional de rebuig i condemna a les conductes o situacions d’homofòbia, bifòbia o transfòbia en contra del col·lectiu LGTBI. 




El text íntegre, del qual es va donar compte en el Ple del 8 de setembre, és el següent:




“Considerant la gravetat dels fets que han portat a la detenció d’un veí de Mataró acusat d’amenaçar de mort al col·lectiu LGTBI a través del seu perfil a les xarxes socials.




Atès el rebuig i condemna que reiteradament ha demostrat la ciutadania i institucions de Mataró i del conjunt del país, envers la violència verbal, física, psicològica o de qualsevol conducta o situació d’homofòbia, bifòbia o transfòbia.




Tenint en compte que aquest individu, un cop posat en llibertat amb càrrecs, continua amb la seva infame campanya de proselitisme terrorista, incitació a l’odi i violència contra el col·lectiu LGTBI.




Per tots aquests motius formulem la següent declaració institucional:




Primer.- Estudiar la possibilitat legal per a què l’ajuntament de Mataró es personi com a acusació popular contra el veí de Mataró acusat del delicte d’amenaces contra el col·lectiu LGTBI.




Segon.- Demanar a les autoritats judicials que davant la gravetat dels fets i l’alarma social que provoca aquest individu amb la seva reiteració de les amenaces posteriors a la seva detenció, revisin la seva situació actual de llibertat amb càrrecs.




Tercer.- Fer una crida a la ciutadania de Mataró a ser activa en la denúncia d’aquestes actituds que proliferen en les xarxes socials i informar dels mecanismes legals existents per poder fer efectives les denúncies.




Quart.- Reiterar el rebuig i condemna , envers la violència verbal, física, psicològica o de qualsevol conducta o situació d’homofòbia, bifòbia o transfòbia”.