Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rebutja la suspensió de la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat

Escoltar

L’Ajuntament rebutja la suspensió de la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat

El grup municipal de CiU va presentar el passat dilluns en Junta de Portaveus una declaració institucional de rebuig a la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. La declaració, de la qual se’n va donar compte al Ple de març celebrat ahir dijous, va ser aprovada amb els vots del PSC, CiU, ERC-MES i la CUP; els vots en contra de C’s i el PP i l’abstenció de VoleMataró i ICV-EUiA.


 

El text íntegre aprovat és:

 

“Arran del recurs interposat pel Govern espanyol aquest mes de febrer, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès provisionalment la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya mentre en resol el dictat definitiu.

 

El Govern espanyol ha fet de la interposició de recursos d’inconstitucionalitat contra les iniciatives democràtiques del Govern de Catalunya -Llei catalana d’horaris comercials, Decret Llei contra la pobresa energètica, Impost sobre els dipòsits bancaris, Declaració de sobirania, etc.- un modus operandi contra les nostres competències i autogovern davant el qual no podem restar impassibles.

 

La Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència té, entre molts d’altres objectius, vetllar per la bona salut de les transaccions internacionals. En aquest sentit, durant el 2015 Catalunya va augmentar les exportacions en un 6,1 % respecte l’any anterior, situant-se en un rècord històric que representa el 25,5 % del total estatal de vendes a l’exterior.

 

Per tot això, el Grup Municipal de Convergència i Unió proposa al Ple l’adopció dels següents ACORDS:

 

PRIMER.- Reivindicar el dret recollit a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de realitzar política exterior i organitzar-se com millor cregui que pot servir als ciutadans.

 

SEGON.- Mostrar el nostre rebuig a les interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del Govern espanyol contra les iniciatives democràtiques catalanes i, en concret, el darrer que afecta la Conselleria d'Afers Exteriors.

 

TERCER.- Donar suport al Govern de Catalunya en totes les accions que dugui a terme per mantenir intacta la Conselleria d’Afers Exteriors i totes les seves funcions.

 

QUART.- Demanar al Tribunal Constitucional que resolgui amb celeritat i aixequi la suspensió de la Conselleria d’Afers Exteriors.

 

CINQUÈ.- Donar coneixement d’aquesta moció al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i al Govern espanyol”.