Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reclama la continuïtat a Mataró de la planta de Procter & Gamble

Escoltar

L’Ajuntament reclama la continuïtat a Mataró de la planta de Procter & Gamble

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró, celebrada el passat 2 de maig, va aprovar de forma unànime una moció de suport a la continuïtat de la planta de Mataró de Procter & Gamble. El text íntegre, que es va llegir ahir al Ple municipal del mes de maig, és el següent:  

 

“Atès que la planta de Procter and Gamble és una factoria històrica que està fabricant ininterrompudament des de fa més de quaranta anys a la nostra ciutat, amb els estàndards de qualitat, producció i un bon clima laboral i social fruit de la negociació col·lectiva.

 

Atès que als darrers anys Procter and Gamble està duent a terme una política de desinversió a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, de la qual en tenim molts exemples, entre els quals la venda de marques com Hugo Boss, Dolce & Gabbana o el lleixiu ACE, o la venda o tancament de fàbriques com Wella, Duracell, Laboratoris Vita, Ambipur-Santiga, les oficines d’Arbora Ausonia, a Barcelona... i ara la venda de la planta de Mataró.

 

Atès que la marxa de Procter and Gamble pot significar un futur incert per als seus treballadors i treballadores, impactant negativament en el teixit industrial de la comarca, mentre la firma presenta un compte de resultats positiu.

 

Atès que no es pot impedir la marxa de Procter and Gamble però sí es pot aconseguir més garanties d’ocupació, que garanteixin les condicions laborals de la plantilla, que evitin mesures que comportin precarietat laboral, que assegurin el futur i l’ocupació de la planta de Mataró. Ja que la planta no només afecta als aproximadament quatre-cents treballadors i treballadores directes, sinó també a totes aquelles persones que treballen de manera indirecta (contractistes, proveïdors, empreses de serveis, etc.) que poden arribar a doblar aquesta xifra.

 

Atès que la situació de la planta de Procter and Gamble és una mostra més del greu empitjorament de les condicions laborals, i de la vida, de la població, degut entre d’altres a la nefasta reforma laboral impulsada pel govern de l’Estat. I de la inexorable pèrdua de pes industrial a Catalunya.

 

Atès que l’atur, si bé té un lleuger comportament de millora, continua sent la primera xacra que pateix la nostra població per la qual cosa el manteniment dels llocs de treball a la comarca és prioritat absoluta.

 

Es proposen els següents acords:

 

1. Reclamar a la direcció de Procter and Gamble que garanteixi la continuïtat de la planta amb les mesures que es proposen per part de la plantilla mitjançant el comitè d’empresa.

 

2. Donar el nostre suport a la plantilla de Procter and Gamble, als treballadors i treballadores indirectes i a la representació sindical en defensa de l’activitat a l’empresa i el manteniment dels llocs de treball.

 

3. Donar trasllat d’aquests acords al Comitè d’Empresa de Procter and Gamble, a la direcció de Procter and Gamble i a les centrals sindicals CCOO i UGT.”