Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament signa un conveni per promoure la solidaritat energètica entre els esportistes

Escoltar

L’Ajuntament signa un conveni per promoure la solidaritat energètica entre els esportistes

La iniciativa s’estrena a Les Santes Esportives

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe, i el regidor d’esports, Josep M. Font, han signat avui 15 de juliol un conveni amb la Colla Maimakansu, el Grup Atletisme Lluïsos, Horitzons Grup de Muntanya i l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró per promoure la campanya “Mou-te per la pobresa energètica. Km per Kwh” que es posarà en marxa per primera vegada en les tres proves que organitzen aquestes entitats per Les Santes Esportives.


 

La campanya “Mou-te per la pobresa energètica” busca sensibilitzar la ciutadania sobre el comportament energètic i reduir-ne el consum, fomentar la solidaritat i aconseguir recursos econòmics per actuar contra la pobresa energètica.

 

Per aconseguir aquests objectius, s’incorpora el component solidari a proves esportives que es realitzen a Mataró. La X Mitja Marató per Relleus, la Mitja Marató de muntanya i la 5a Marxeta Nocturna de Les Santes Esportives 2016 són les primeres proves esportives on els participants que vulguin podran aportar un euro en el moment de fer la inscripció. Aquesta gest solidari es visualitzarà amb un distintiu en el dorsal per constatar que aquell ciutadà canvia els seus quilòmetres (km) per quilowatts (kwh).

 

 

Un euro igual a 5 Kwh

 

Un euro equival a 5 quilowatts, una quantitat d’energia amb que es pot fer funcionar, per exemple, una planxa durant 5 hores, un televisor durant 25 hores i una bombeta durant 500 hores.