Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substituirà tres aparells elevadors dins el Mercat Municipal de la plaça de Cuba

Escoltar

L’Ajuntament substituirà tres aparells elevadors dins el Mercat Municipal de la plaça de Cuba

Durant les obres sempre hi haurà dos aparells en funcionament com a mínim

L’Ajuntament de Mataró substituirà en els propers mesos els tres aparells elevadors que funcionen a l’interior del Mercat Municipal de la plaça de Cuba destinats a la càrrega dels productes de venda i la retirada d’escombraries.

 


El mercat de la plaça de Cuba es va remodelar l’any 2009, i les obres van incloure la incorporació d’un nou nucli d’ascensors de servei format per tres aparells elevadors. Dos d’ells comuniquen les àrees logístiques de la planta soterrani, la planta baixa i la planta altell, mentre que el tercer, destinat a la retirada d’escombreries, comunica la planta baixa i la planta soterrani.

 


Els aparells actuals pateixen avaries constants en no tenir les característiques més adients per a l’ús intens que requereix la càrrega i descàrrega de mercaderies del mercat. Els ascensors se substituiran d’un en un: prèviament a l’inici dels treballs de muntatge de cada aparell es retirarà l’aparell existent, sense que es vegi afectat el funcionament dels altres dos ascensors.

 


La característica principal dels nous aparells serà la robustesa dels elements que el componen. Estaran dissenyats per traslladar un pes mínim de 1.000 kg i una capacitat mínima de 13

persones. Les parets, portes, terra i sòcol seran d’acer inoxidable. La il·luminació de la cabina es realitzarà amb lluminàries led i amb apagada automàtica quan l’aparell estigui aturat sense ús. Les portes seran de dues fulles corredisses d’obertura lateral. L’ús dels aparells és restringit, de manera que les botoneres exteriors disposaran d’un sistema de control d’accés.

 


La durada màxima de les obres serà de 8 mesos a partir d’avui, data d’inici. En aquest termini s’inclouen els mesos de fabricació dels 3 aparells, en què no hi haurà cap afectació per als treballadors i usuaris del mercat. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Kone Elevadores SA per un import de 103.885,76 € IVA inclòs.



 


Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d´inversions que el Govern va aprovar amb el pressupost 2016.