Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde demana a empresa i treballadors un acord per evitar la vaga del servei d’escombraries

Escoltar

L’alcalde demana a empresa i treballadors un acord per evitar la vaga del servei d’escombraries

La Generalitat ha fixat els serveis mínims de la recollida de la brossa per garantir-ne el seu servei essencialL’alcalde, David Bote; el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez; i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno,han comparegut aquesta tarda davant els mitjans en relació al conflicte laboral entre els treballadors del servei de recollida de residus, neteja viària i de les platges i l’empresa concessionària Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC), que ha desembocat en una convocatòria de vaga formulada pel Comitè d’Empresa de FCC que està prevista que s’iniciï a les 6 h de demà divendres 17 de juny.


 

L’alcalde ha remarcat que tot i que es tracta d’un servei concessionat, aquest és un conflicte laboral entre l’empresa i els seus treballadors, conflicte en què l’alcalde i l’Ajuntament “representen els interessos de la ciutadania”. Bote ha demanat “un acord que permeti a la ciutat estalviar-se la vaga”.

 

Per la seva banda, la regidora Moreno ha explicat els serveis mínims que fixa el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya en cas que s’arribi a realitzar la vaga per tal de garantir el servei essencial de recollida d’escombraries i neteja viària i de platges.

 


El regidor Juan Carlos Jerez ha puntualitzat que l’Ajuntament i les dues parts en conflicte han estat en contacte permanent i ha mantingut i està mantenint reunions per instar-los a seguir negociant i que facin un esforç d’aproximació de les seus postures. A més d’assistir a l’acte de conciliació al Departament de Treball per buscar un acord entre les parts. Jerez també ha fet esment a què una de les clàusules dels plecs de la licitació del servei preveu que els increments de costos salarials no és causa de revisió dels preus del contracte.


 

Si finalment s’arriba a la vaga, l’alcalde ha demanat la col·laboració ciutadana per minimitzar els efectes que pugui causar que el servei de recollida no sigui l’habitual. En especial no deixar residus voluminosos al carrer.

 

 

Contracte amb FCC

 

El contracte que manté l’Ajuntament amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC) és el contracte de major volum econòmic de l’Ajuntament: 55.455.133,83 € (IVA no inclòs) per 8 anys i es va adjudicar el juliol de 2014.