Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita l’àmbit del Sorrall, on es desenvolupen projectes per dignificar l’entrada al barri de Cerdanyola

Escoltar

L’alcalde visita l’àmbit del Sorrall, on es desenvolupen projectes per dignificar l’entrada al barri de Cerdanyola

PUMSA preveu urbanitzar els vials i rotondes que connectaran amb la carretera d’Argentona i amb el nou accés a la C-32 que fa la Generalitat

L’alcalde, David Bote, acompanyat per les regidores d’Urbanisme, Núria Calpe, i Mobilitat, Núria Moreno, ha visitat avui l’àmbit del Sorrall, on l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA preveu realitzar nous vials d’enllaç amb la carretera d’Argentona (C-1415c) i amb la rotonda que construeix la Generalitat a la C-60 que dignificaran aquesta entrada de la ciutat al barri de Cerdanyola.

 

La visita d’avui s’emmarca en el projecte l’Alcalde als barris. Aquesta setmana l’alcalde es troba al barri de Cerdanyola, des d’on duu a terme l’activitat de la seva agenda diària.

 

 

Desenvolupament urbanístic del Sorrall

 

La Generalitat va aprovar definitivament el 31 de juliol de 2015 el planejament urbanístic de l’àmbit del Sorrall definit per l’Ajuntament. La nova ordenació permetrà dignificar l’entrada de Mataró des d’Argentona i el Vallès Oriental, preservarà els espais lliures de la zona de garrofers i pinedes pròxima al turó de Cerdanyola i dotarà el barri de Cerdanyola amb una nova zona d’usos terciaris i comercials.

 

En el marc d’aquest planejament urbanístic, que hauran de desenvolupar els propietaris del sòl, PUMSA està redactant dos projectes per millorar l’accés a l’àmbit del Sorrall.

 

En una primera fase es preveu urbanitzar el tram de la carretera d’Argentona que passa pel Sorrall, que la Diputació de Barcelona ha acordat cedir a l’Ajuntament. En concret, es tracta del tram de la C-1415c entre l’inici del terme municipal de Mataró i la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas. Aquesta reconversió de la carretera en via urbana es finançarà amb una subvenció de la Diputació, que ha cedit 470.000 € en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.

 

El projecte preveu una rotonda que connectarà la carretera d’Argentona amb el nou giratori que la Generalitat està construint a la C-60 davant el Sorrall en el marc del projecte de millora de l’enllaç 99 de la C-32. La segona fase de les obres planificades per PUMSA consistirà precisament en construir el vial de connexió entre aquestes dues rotondes, obra que s’avançarà però anirà a càrrec dels propietaris del sector.

 

Es preveu que aquests projectes d’urbanització es tramitin per la seva aprovació i es licitin les obres durant el 2016; i que els treballs s’iniciïn i finalitzin durant el 2017.