Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres de millora fetes a l’Escola Rocafonda i l’Escola Bressol Cerdanyola

Escoltar

L’alcalde visita les obres de millora fetes a l’Escola Rocafonda i l’Escola Bressol Cerdanyola

Les diferents aules de l’EB Cerdanyola han guanyat espai, il·luminació i ventilació

L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, han visitat aquest migdia les obres de millora que s’han fet durant aquest estiu a l’Escola Rocafonda i l’Escola Bressol Cerdanyola.

 

A l’Escola Rocafonda els treballs han consistit en l’adequació de la coberta per reparar les filtracions d’aigua que afectaven l’edifici d’infantil amb incidència en dues aules i l’escala. L’actuació formava part del Pla de xoc de manteniment de centres educatius.

 

Per executar les obres primer s’han retirat la grava i impermeabilització preexistents. Després s’han regularitzat els pendents existents i s’ha col·locat una làmina butil - geotèxtil com a nova impermeabilització, amb una capa de protecció i un acabat amb dues capes de rajola ceràmica. Per últim, s’ha instal·lat a la coberta una barana com a sistema de protecció i seguretat per a futures inspeccions o actuacions de manteniment a la coberta. L’obra ha estat executada per Construccions Garcia Cano e Hijos SA, per encàrrec de l’Ajuntament, per un import d’adjudicació de 47.188,37 € (IVA inclòs).

 

 


Actuacions a l'Escola Bressol Cerdanyola



 

Les obres realitzades durant l’estiu a l’Escola Bressol Cerdanyola corresponen a la 3a fase de remodelació d’aquest equipament educatiu. Les dues fases anteriors s’havien fet durant les vacances de Nadal 2014-2015 i l’estiu de 2015.

 

L’escola, construïda als anys 70, està formada per mòduls hexagonals entrellaçats a diferents nivells i comunicats a través d’escales. Les actuacions han permès modificar la distribució interior de l’edifici per garantir que totes les aules tinguin façana, accés adaptat, ventilació i il·luminació natural; així com separar la zona de lavabos i canviadors de dins de les aules respecte a la resta d’espais. En conjunt, les tres fases han suposat una inversió per a l’Ajuntament de 198.312,88 € (IVA inclòs), dels quals 87.668,7 € corresponen als treballs realitzats aquest estiu.

 

La tercera i última fase ha comportat actuacions a l’aula de lactants per situar la biboneria i el canviador a l’espai que ocupava la cuina; s’ha modificat la situació de l’aula d’1-2 anys per engrandir l’espai, dotar-la d’il·luminació i ventilació exterior i d’un mòdul de canviador; s’han enderrocat tancaments per engrandir un espai d’usos múltiples i instal·lar-hi un rentamans; i s’ha adequat l’espai de magatzem com a espai d’office-cuina.

 

La major part de les obres de remodelació de l’Escola Bressol les ha fet, per encàrrec municipal, l’empresa Servi-Cons Logic, SL. En els treballs de lampisteria també hi ha intervingut Electricitat Boquet, SL.