Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estrena, el primer acte de Les Santes 2016

Escoltar

L’Estrena, el primer acte de Les Santes 2016

L’Herald difon la Proclama de la Festa MajorEl primer acte de Les Santes 2016 és L’Estrena, un acte institucional que se celebrarà avui a partir de les 18 h i que consta de dues parts: la conferència “Tot va començar a la Còlquida” i la Proclama de la Festa Major. Aquest preàmbul de la Festa Major de Mataró es fa coincidir amb el toc de novena de les campanes de Santa Maria, un so que es podrà sentir des d’avui fins al 27 de juliol, festivitat de santa Juliana i Semproniana.
L’escriptor i gestor cultural Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944) és el ponent de la conferència “Tot va començar a la Còlquida”, una passejada literària pels orígens mitològics i quimèrics de les bèsties de la festa, des dels grecs i mesopotàmics fins a Joan Amades, Cirlot, Borges o Tolkien. Bienve Moya va ser Premi Nacional de Cultura Popular l’any 2009 i Premi “Camera” del Consell Audiovisual Mundial de París l’any 1995.

 

A continuació, l’alcalde, David Bote, demanarà formalment a l’Herald que recorri els carrers i places de la ciutat per anunciar que la Festa Major s’apropa i farà quatre pinzellades dels actes que hi haurà. Durant el recorregut, l’Herald anirà acompanyat del so del flabiol i del toc compassat de les Trampes.

 

La proclama, un cop llegida per primera vegada al Saló de Sessions de l’Ajuntament, també es farà pública davant de l’Ajuntament, al pati del Cafè Nou, a la plaça Gran i a la plaça de Santa Anna. En aquests quatre punts es repartirà el programa resumit de Les Santes. L'acte es podrà seguir en directe a través de m1tv en el següent enllaç http://lessantes.cat/ca/en-directe.