Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’historiador Manel López repassa la tasca de Lluís Companys en el període de 1931 fins a 1936

Escoltar

L’historiador Manel López repassa la tasca de Lluís Companys en el període de 1931 fins a 1936

López remarca la tasca de Companys com a constructor de democràcia republicana

 


L’alcalde de Mataró, David Bote, i el president d’Òmnium Mataró-Maresme, Carles Estapé, han donat la benvinguda aquesta tarda a l’historiador Manel López que ha estat el ponent de la conferència institucional amb motiu de la commemoració del 76è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys.
La conferència, amb el títol “Lluís Companys, constructor de República”, s’ha centrat en el període de transcurs de la normalitat republicana que va des de 1931 fins al 1936. Manel López, professor d’història de la Universitat de Lleida i de la Universitat Pompeu Fabra, ha volgut posar l’accent en l’actuació de Lluís Companys com a constructor de la democràcia republicana, del catalanisme i defensor de la justícia social. 

Durant la conferència, López ha explicat quatre moments claus del període que van des del 1931 fins al 1936 com són el 14 d’abril de 1931, el 6 d’octubre de 1934, l’estiu del 1936 i també ha desenvolupat tota la tasca que Lluís Companys va fer entre aquestes dues dates. També s’ha fet referència al context polític d’Europa en aquells anys quan els totalitarismes es mostraven en diferents formes.

 La conferència s'ha pogut seguir en directe per Internet des del web municipal, www.mataro.cat. La retransmissió s'ha fet en streaming gràcies a la col·laboració de la Xarxa Audiovisual Local i M1TV.

 

 Ofrena floral

 Els actes de commemoració continuaran, dissabte 15 d’octubre, amb la tradicional ofrena floral al monument de Lluís Companys, a partir de les 11 h. Durant l’acte institucional actuarà el conjunt de flautes de bec de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).