Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ‘Volta’ torna a Mataró el 22 de març

Escoltar

La ‘Volta’ torna a Mataró el 22 de març

La ciutat viurà de nou la sortida de la segona etapa d’aquest esdeveniment esportiu

La ciutat de Mataró acollirà novament una sortida d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Es tracta de la segona etapa de la competició, que tindrà lloc el dimarts 22 de març i sortirà un cop més des del Camí de la Geganta.

 

L’alcalde, David Bote; el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris; el regidor d’Esports, Josep Maria Font, i el director general de Vialser, Carlos Pellicer, –empresa que enguany col·labora en l’organització de l’esdeveniment a Mataró–, han presentat avui la participació de la ciutat per tercer any consecutiu en aquesta competició gairebé centenària.

 

La 96a edició de la Volta Ciclista a Catalunya 2016 tindrà lloc del 21 al 27 de març i consta de set etapes. La competició, una de les més antigues del món, està organitzada per Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

 

Després de dues edicions de la “Volta” que van tenir pas i sortida a Mataró, en aquesta ocasió aquest esdeveniment esportiu de primer nivell només visitarà la ciutat en la segona etapa. Igual que l’any passat, els ciclistes sortiran de Mataró en sortida neutralitzada i tornaran a entrar al municipi en cursa llençada per seguir el recorregut fins a Olot.

 

 

La segona etapa de la ‘Volta’

 

A la segona etapa (Mataró-Olot, 178,700 km), la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.30 h des del Camí de la Geganta, passant per la plaça d’Espanya, ronda d’Alfons X El Savi, plaça de Puerto Rico, ronda de Miguel de Cervantes, avinguda del Maresme i N-II en direcció Sant Andreu de Llavaneres.

 

A les 12.40 h tindrà lloc la sortida real llençada, i a les 12.53 h els corredors tornaran a entrar al municipi per la carretera de Mata, i seguiran per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch i carretera d’Argentona, per continuar el recorregut previst de l’etapa.

 

Prèviament a la sortida, a partir de les 11.35 h, el parc Central acollirà el control de signatures dels diferents participants a la cursa.

 

La Volta Ciclista a Catalunya comptarà amb la participació de 24 equips amb un total de 192 corredors, entre els quals es troben els millors ciclistes del món, ja que és una de les proves que forma part de la UCI World Tour: l’anglès Chris Froome, el colombià Nairo Quintana, el madrileny Alberto Contador o el català Joaquim "Purito" Rodríguez.

 

La celebració de la “Volta” suposa un gran esforç de coordinació, que a més del personal de l’organització i els propis equips que competeixen implica els diferents ajuntaments dels municipis per on passa, cossos de seguretat i voluntaris.

 

 

Gran acceptació de públic

 

A nivell ciutadà, el pas i sortida a Mataró de la “Volta” en les dues darreres edicions ha tingut una gran acceptació: es calcula que més de 6.000 persones van veure passar la cursa pels carrers de la ciutat, entre ells més de 1.000 escolars. A diferència dels anys anteriors, aquest any l’esdeveniment coincideix amb les vacances dels escolars per Setmana Santa.

 

L’Ajuntament de Mataró convida a la població en general i als casals infantils que tenen lloc aquests dies a gaudir del pas de la “Volta” i viure de prop l’experiència d’una competició d’alt nivell.

 

 

Afectacions al trànsit

 

Amb motiu del pas de la “Volta” per la ciutat hi hauran diferents afectacions al trànsit, així com a les entrades i sortides dels aparcaments:

 

Entre les 9.15 i les 14.30 h el Camí de la Geganta quedarà tallat al trànsit des del carrer dels Pirineus fins a l’avinguda del Corregiment de Mataró. Es podrà sortir dels aparcaments fins a les 9.15 h.

 

A les 12.10 h es tallarà al trànsit l’itinerari de sortida des de la plaça d’Espanya fins a l’avinguda del Maresme.

 

El trànsit dels carrers transversals quedarà tallat 10 minuts abans del pas dels corredors, previst de les 12.30 a les 12.40 h. Tampoc es podrà sortir dels garatges i aparcaments mentre la cursa passi per davant.

 

Entre les 12.10 i les 12.40 h, tall dels dos sentits de la carretera N-II entre el carrer de Floridablanca i Sant Andreu de Llavaneres. La resta de l’N-II (av. del Maresme) quedarà tancada en sentit Sant Andreu de Llavaneres.

 

De les 12.45 h fins a les 13 h es tallarà completament al trànsit l’itinerari de la cursa des de la carretera de Mata fins a la carretera d’Argentona.

 

Entre les 11 h i fins aproximadament les 13 h no es podrà accedir ni sortir a l’aparcament de Plaça de Granollers; i entre les 12 h i fins les 13 h tampoc es podran entrar al de Parc Central.