Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 9a edició dels Projectes Singulars facilita a 68 alumnes de 4t d’ESO estades formatives a empreses de la ciutat

Escoltar

La 9a edició dels Projectes Singulars facilita a 68 alumnes de 4t d’ESO estades formatives a empreses de la ciutat

Un total de 81 empreses i entitat col·laboren en la iniciativa

La 9a edició dels Projectes Singulars es tanca aquest mes de juny després de facilitar que 68 alumnes de 4t d’ESO de 8 centres de secundària de Mataró hagin fet estades a empreses formatives de la ciutat. 

 

L’acte de cloenda tindrà lloc demà dijous a les 19 h a l’Institut Miquel Biada, com a reconeixement a totes les parts implicades en aquests projectes: alumnat, famílies, personal docent i empreses.

 

Els Projectes Singulars tenen com a objectiu principal oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO, fent possible que trobin un espai educatiu adaptat a les seves necessitats, on l’aprenentatge resulti atractiu i engrescador, combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses.

 

Durant les estades a les empreses, l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.

 

Amb aquesta iniciativa s’afavoreix el possible procés de transició al món laboral dels joves participants amb uns bons resultats, gràcies al treball i la col·laboració de 81 empreses i entitats. Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruït d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. L’organització i el lideratge està a càrrec dels centres de secundària participants i de l’Ajuntament, per mitjà de la Direcció d’Ensenyament i del Servei d’Ocupació de la Direcció d’Ocupació i Promoció Econòmica.

 

Enguany han participat amb aquesta iniciativa 68 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch, Institut Alexandre Satorras, Institut Thos i Codina, Institut Damià Campeny, Institut Laia l’Arquera, GEM i l’Escola Pia de Santa Anna. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de 81 empreses i entitats de Mataró i el Maresme que han possibilitat les estades formatives. Cada alumne ha realitzat dues estades formatives durant el curs escolar.

 

Les empreses i entitats col·laboradores que han acollit alumnat en estades formatives han estat: Al Teu Abast; Alcampo; Auto Madueño; Automòbils Eserma SA; Automóviles Energia SL; Autotaller Gravina; Azahara Vargas Llamas; C&A; Canon; CCC Les Aigües; CEIP Camí del Mig; CEIP Germanes Bertomeu; CEIP La Llàntia; CEIP Torre Llauder; Centre de Dia Can Clement; Centre Geriàtric Cerdanyola SL; Centre Veterinari Mataroní; Claire’s; CO-Auvisa-90SL; Concoral; Consum; Cristina Gaona Guardado-Style Deluxe Perruquers; Diana; Decathlon; Escola bressol El Xument, Escola Bressol La Riereta; Escola Bressol Rocafonda; El Ca Rosa; Electricitat Boquet SL; Escola Àngela Bransuela; Escola Antonio Machado; Escola Anxaneta; Escola Bressol Anca; Escola Bressol Elna; Escola Bressol Els Garrofers; Escola Cirera; Escola Josep Montserrat; Escola Montserrat Solà; Escola Tomàs Viñas, Expert Castany SL; Floristeria La Flor; Food Maresme; Fotoprix SA; Francisco Molina-Taller Juma; Fundació Hospital; Fundació Maresme; General de Galerías Comercial SA; Grupo Marthe; Gustavo Pampillon Viña-Qué Mono; Hospital Veterinari del Maresme; Ignasi Gelpi Abrado-Milk Cafè; Institut Damià Campenys; Institut d’Esports-Ajuntament Mataró-Piscina Municipal; Joan Pruna Dangla-Autoservei Joan i Carme (Suma); Juli Torrents; Kikupa SL; Lampisteria Mavi; M1TV-Televisió de Mataró; Maresmóvil; Mash-Escola d'Assessoria d’Imatge; Mataro Audiovisual-Mataró Radio; MediaMarkt Mataro; Mimats; Món Viu Productes Ecològics SL; Nextwheels distribution SL; Nuscamps SL-Eurofitness El Sorrall; Outlet-PC; Pastisseria Mar; Pere Cabot Serveis de l’Automòbil SL; Perriqueira Sònia; Pruna Motor SL; Ramon Piñero Trujillo; Residència Mare Nostra; Restaurant Can Manolo; Rosa Maria Sanchez Rodriguez-Art Perruquers; Serveis d’Ocupació de Mataró-Ocupació Jove; Sispap; Taller Juma; Taller Rivas; Talleres Ronda 2 Exterior SL; Viu Bé Administrador de Finques.