Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Antoni Comas proposa lectures i activitats per descobrir el Món de la Imaginació

Escoltar

La Biblioteca Antoni Comas proposa lectures i activitats per descobrir el Món de la Imaginació

Les activitats són per a nens d’entre 3 i 11 anys i les seves famílies

La Biblioteca Antoni Comas proposa als infants d’entre 3 i 11 anys i a les seves famílies un repte de lectura per aquest estiu, fins al 30 de setembre. Es tracta de fer un viatge pel Món de la Imaginació a través de contes i activitats que ajudaran als participants a descobrir-lo.


 

En el Món de la Imaginació hi podran trobar indrets com La Drecera Emboscada, El Campament Cimentat, La Comarca Llaurada, L’Illot Malaguanyat, La Mar Salada i la Terra Fosca. En aquests països hi habiten personatges fantàstics com bruixes, mags, ogres o fades. I també personatges clàssics, com poden ser en Patufet o la Sireneta. Aquest món meravellós ha estat dissenyat i il·lustrat per KoCcos. En aquesta edició del repte, la tercera, caldrà viatjar per tres dels països del Món de la Imaginació i superar les proves que proposa la biblioteca.

 

A més, el Món de la Imaginació ha perdut la seva biblioteca! Segurament algun dels personatges malvats que hi habiten l’ha fet desaparèixer. Entre tots els participants del repte s’anirà creant una nova biblioteca amb les lectures fetes durant l’estiu.

 

Els infants i les famílies que hi participen han d’emplenar una bitàcola de viatge per demostrar que han anat superant els reptes i fent les activitats que proposa la biblioteca com crear un punt de llibre inspirat en els personatges dels contes que s’han llegit, participar en l’Empedrat de contes de les biblioteques, llegir sota un arbre, escriure un conte breu, llegir almenys sis llibres durant l’estiu o fer un dibuix.

 

La biblioteca ha programat també activitats complementàries: un concurs de dibuix que proposa situar els personatges del Gènius (la plataforma infantil virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona) en un dels països del Món de la Imaginació, la possibilitat d’incorporar comentaris sobre els llibres en un plafó de comentaris dels “viatgers” i un Gran Dictat previst pel pròxim 29 de setembre.

 

El divendres 7 d’octubre es farà la Tarda dels Lectors Viatgers, una activitat de tancament on s’entregaran les acreditacions en reconeixement a tots els lectors que hagin completat la seva bitàcola. La participació en el repte és gratuïta però les places són limitades i cal inscriure’s a la biblioteca.