Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera Neus Munté inaugura la base nàutica Mataró Marina Barcelona

Escoltar

La consellera Neus Munté inaugura la base nàutica Mataró Marina Barcelona

Pot acollir 30 vaixells de gran eslora

La consellera de la Peridència, Neus Munté, ha inaugurat avui al Port de Mataró la base nàutica Mataró Marina Barcelona, destinada a embarcacions amb grans eslores i ubicada al moll de ponent. L’alcalde, David Bote, ha acompanyat la consellera en l’acte, així com el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, i el president de Varador 2000, Xiqui Mas, entre altres autoritats institucionals i empresarials.

 

La base nàutica Mataró Marina Barcelona funciona en règim de concessió administrativa de Ports de la Generalitat, i es tracta d’una iniciativa d’emprenedoria empresarial de l’empresa arenyenca Varador 2000. A la nova marina poden amarrar prop de 30 vaixells de gran eslora (de 20 a 50 metres).

 

La marina està equipada amb els serveis més moderns per atendre a aquest tipus d’embarcacions i amb una àrea d’equipaments on s’ha ubicat  una zona esportiva, una zona lúdica per a tripulacions i un espai de serveis. Les instal·lacions també acullen un espai formatiu per a alumnes de formació professional de l’Institut Miquel Biada que reben classes pràctiques i tècniques específiques sobre manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris.

 

La consellera Munté ha destacat la importància del projecte “per al territori i pel país en general” i ha celebrat “la suma d’esforços privats i públics” en una iniciativa que “dinamitza el sector nàutic català, situant la marca Barcelona-Costa del Maresme en el mapa internacional del superiot” i va molt més enllà afavorint el turisme, creant riquesa i ocupació en el territori i també fomentant l’esport nàutic.

 

Per la seva banda, l’alcalde ha celebrat la posada en marxa de les instal·lacions de la base nàutica i ha dit que “impulsar el Port és impulsar la ciutat”.