Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Crida de Festa Major dóna inici oficial a Les Santes 2016

Escoltar

La Crida de Festa Major dóna inici oficial a Les Santes 2016

L’alcalde apel·la a l’'esperit santero' per esdevenir una ciutat millor, més forta, igualitària i justa

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest vespre des del balcó de l’Ajuntament la Crida de Festa Major, arrencada oficial de Les Santes 2016. Prop de 6.000 persones han viscut in situ un dels moments més importants de la Festa en honor a les patrones de la ciutat, Santa Juliana i Santa Semproniana.

 

Quan eren prop de les 19.45 h, des de diferents indrets de la ciutat, les comparses institucionals s’han encaminat cap a l’Ajuntament per sentir la Crida, que ha començat uns minuts més tard de les 20.00 h.

 

En el seu discurs, l’alcalde ha apel·lat a la unitat dels mataronins i a l’“esperit santero” per demanar “que volem més, que som capaços d’esdevenir una sola veu, aspirar a més, a una ciutat millor, més forta, més igualitària i més justa”. Així mateix, David Bote ha recordat que durant Les Santes cal guiar-se pel “seny” i la “rauxa” i saber gaudir “amb respecte i civisme” d’una festa “plural, diversa, de tots i per a tots”.

 

L’alcalde ha finalitzat el discurs insistint en què “no hi ha diferències” entre els mataronins a l’hora de gaudir de Les Santes i fent de nou una crida a la unitat per “aspirar a convertir molts petits ‘jos’ en un gran i rotund nosaltres”.

 

El discurs ha acabat amb un Glòria a Les Santes! I a continuació l’alcalde ha encès la traca de petards que ha donat pas a l’inici dels balls de les diferents figures, interpretats pels respectius acompanyaments musicals: l’actuació de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Rumbeta dels Nans Nous, els Balls dels Nans, el Salt de les Diablesses, el Ball de la Momeroteta, el Ball de la Momerota, el Ball del Dragalió, el Ball del Drac, el Ball de l’Àliga, el Ball de Petits, el Ball de Quatre, el Ball de Grossos i els Balls d’en Robafaves.

 

Com sempre, el moment més esperat per petits i grans són les famoses Dormides, moment en què, un cop han executat els seus balls, els portadors tomben les figures dels gegants per fer-les entrar al vestíbul de l’Ajuntament, on descansaran fins al proper acte.

 

L’acte ha estat retransmès en directe per m1tv, La Xarxa i Mataró Ràdio.