Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Delegació de la Serralada Litoral Central i l’Ajuntament presenten "L'Atzavara" 26

Escoltar

La Delegació de la Serralada Litoral Central i l’Ajuntament presenten "L'Atzavara" 26

La revista de divulgació científica està dedicada enguany al sòl com a font de vida

Dimecres 27 a les 19.30 h a la Sala d’Actes de Can Palauet es presentarà públicament el butlletí científic L’Atzavara núm. 26 (2016), en versió electrònica i en paper, que edita la Delegació de la Serralada Litoral Central - ICHN i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Els articles recullen les ponències del seminari sota el mateix títol celebrat al mes d'abril de 2015.




L’acte acabarà amb la conferència “Un tomb pels sòls del món”, a càrrec de Núria Roca, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.




L’ONU, a proposta de la FAO, va dedicar l’any 2015 a la difusió de la importància de la conservació dels sòls que són la base dels aliments i també la base que sustenta els ecosistemes terrestres. Arreu del món es van celebrar actes acadèmics, culturals i de divulgació. També es van publicar multitud de llibres i revistes. A aquests actes s’hi van sumar la Delegació de la Serralada Litoral Central de l’ICHN i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb l’organització d’un seminari, entre els dies 8 i 30 d’abril del 2015, titulat “El sòl, font de vida”. En el marc d’aquest seminari es van impartir set conferències, es va fer una sortida de camp i un taller. Aquest número 26 de la revista L’Atzavara és la compilació de les conferències de l‘esmentat seminari.”




La presentació de la revista anirà a càrrec de Jordi Corbera, coordinador de la revista, i Marta Comerma, tècnica de Patrimoni Natural de l’Ajuntament de Mataró.

Tots els articles d’aquest i els números anteriors de L’Atzavara ja són consultables a: http://www.raco.cat/index.php/Atzavara.






L’Atzavara


Des de fa més de 30 anys aquesta publicació científica pretén ser un mitjà per acostar la ciència als ciutadans, per donar a conèixer la recerca del col•lectiu d’estudiosos mediambientals dels quals disposa el país.




Tots els exemplars editats fins al moment es poden consultar lliurement a l’adreça web www.scn-mm.cat/atzavara. La publicació té una edició en paper limitada (800 exemplars) que es distribueix gratuïtament a institucions especialitzades, biblioteques de la comarca del Maresme, centres de documentació relacionats amb els espais naturals protegits de Catalunya, biblioteques escolars de secundària i d’adults de Mataró i a particulars relacionats amb l’activitat del Centre de patrimoni arqueològic i natural – Can Boet. També es pot adquirir a Can Serra – Museu de Mataró per un preu públic de 6 €.