Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació traspassa a Mataró la titularitat del tram de la carretera d’Argentona que passa pel Sorrall

Escoltar

La Diputació traspassa a Mataró la titularitat del tram de la carretera d’Argentona que passa pel Sorrall

El planejament urbanístic del sector preveu convertir-la en avinguda urbana

La Diputació de Barcelona ha notificat a l’Ajuntament el traspàs de titularitat del tram de la carretera d’Argentona (C-1415c) al seu pas pel Sorrall.

 

El Ple de la Diputació va acordar la cessió el passat 28 d’abril. En concret, es tracta del tram de 320 metres  entre la plaça del Camí de Traià, on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas, i el final del terme municipal de Mataró (punts quilomètrics 1+335 a 1+655). El Ple municipal va aprovar el 6 de maig de 2015 sol·licitar la cessió com a pas previ necessari per urbanitzar aquest tram de carretera en el marc del desenvolupament urbanístic previst a l’àmbit del Sorrall.

 

 

Aportació de 470.000 € per a les obres

 

A finals de 2014, la Diputació ja va aprovar destinar a l’Ajuntament 470.000 €, del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015, per a les obres de reconversió d’aquest tram de carretera en avinguda urbana.

 

Es preveu la construcció d’una rotonda que connectarà la carretera d’Argentona amb el nou giratori que la Generalitat està construint a la C-60 davant el Sorrall en el marc del projecte de millora de l’enllaç 99 de la C-32. En una segona fase es construirà el vial de connexió entre aquestes dues rotondes, obra que s’avançarà tot i que el finançament anirà a càrrec dels propietaris del sector.

 

L’empresa municipal PUMSA treballa en la redacció d’aquests projectes, amb la previsió que siguin aprovats i licitats durant el 2016.