Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festivitat de Tots Sants fa ampliar els horaris dels cementiris de Mataró

Escoltar

La festivitat de Tots Sants fa ampliar els horaris dels cementiris de Mataró

El Cementiri dels Caputxins programa també actes culturals coincidint amb la data



Els cementiris municipals han posat en marxa un dispositiu especial que comporta l’ampliació d’horaris d’obertura i atenció al públic amb motiu de l’augment de visites coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Fins al dimecres 2 de novembre, els cementiris dels Caputxins i de Les Valls obriran de 8.30 a 18 h, enlloc de fer-ho de 9 h a 17.30 h.



També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des del passat dilluns 24 d’octubre i fins dimecres 2 de novembre. Es reestructuren de la següent manera:



- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h fins a divendres 28 d’octubre i també dimecres 2 de novembre. De dissabte 29 d’octubre a dimarts 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.



- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 9 a 18 h fins a divendres 28 i també dimecres 2 de novembre. De dissabte 29 d’octubre a dimarts 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.



Amb motiu de l’increment de visitants als dos cementiris, s’ha reforçat la neteja de vials i serveis públics i s’ha incrementat el servei de brigada de cementiri. Com és habitual, l’1 de novembre se suspenen els serveis funeraris de cementiri.



Als entorns dels dos cementiris s’instal·len parades de venda de flors. Enguany l’Ajuntament ha autoritzat 7 parades al Cementiri dels Caputxins i 1 parada al Cementiri de Les Valls.





Transport públic




Mataró Bus va allargar el passat cap de setmana, 22 i 23 d’octubre, el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h), i ho farà novament dissabte 29, diumenge 30 d’octubre i dimarts 1 de novembre. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri.



Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.



Fins al diumenge 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, està en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.





Activitats culturals al Cementiri dels Caputxins




El dispositiu especial per acollir l’augment de visitants als cementiris amb motiu de Tots Sants inclou la programació d’activitats culturals gratuïtes.



Així, el diumenge 30 d’octubre, a les 12 h, tindrà lloc una visita guiada al cementiri dels Caputxins dirigida pel periodista i historiador Manuel Cusachs.




El dimarts 1 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc a la zona de panteons del mateix cementiri la 8a edició del Concert de Tots Sants, amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola de Música El Carreró.




Per últim, el dimecres 2 de novembre, a les 12 h, es farà la pregària als Fidels Difunts a la capella del Cementiri dels Caputxins.





Venda de castanyes




Les dates properes a Tots Sants coincideixen amb la instal•lació de les parades de venda de castanyes. Aquest any l’Ajuntament ha autoritzat 15 parades, que poden vendre els seus productes des del 10 d’octubre.






Obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins




Passada la festivitat de Tots Sants, està previst que comenci una nova fase de les obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins, que comportarà actuacions a les barres de nínxols, l’escalinata central, els pòrtics i la capella, els accessos de serveis i la zona de panteons, així com una primera ampliació a la zona de llevant.



Les obres van a càrrec de la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL.