Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IV Regata Menorca Reserva de la Biosfera salpa demà de Mataró direcció Fornells

Escoltar

La IV Regata Menorca Reserva de la Biosfera salpa demà de Mataró direcció Fornells

Hi participen una vintena d’embarcacions





La IV Regata Menorca Reserva de la Biosfera Mataró-Fornells salparà demà dijous 8 de setembre del Port de Mataró. Durant aquesta tarda, de 17 a 20 h, s’obre l’oficina de la regata a les oficines del Consorci del Port de Mataró on es ratifiquen les inscripcions, una vintena d’embarcacions, i es lliuren les instruccions de la regata. 




Aquesta regata va néixer fa 4 anys per commemorar el vintè aniversari de la declaració de Menorca com Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La intenció va ser unir un port de Catalunya amb un port de Menorca, els dos punts havien de tenir tradició marinera, ser atractius pels navegants, tenir vocació turística i disposar de línies de protecció del medi ambient. En aquesta línia, els organitzadors van triar Mataró per la seva tradició marinera i nàutica.




Els regatistes que participin en aquesta prova nàutica també podran competir, el dia després de l’arribada a Fornells, en una regata pel Port de Fornells on s’hi afegiran vaixells dels ports de Menorca.




Calendari de la regata




El dimecres 7 de setembre, de 17 a 20 h, hi ha l’obertura de l’oficina de la regata on els participants poden ratificar les inscripcions i recollir les instruccions de la prova nàutica a les oficines del Consorci del Port de Mataró.




El dijous 8 de setembre, a les 10 h, sortida de la IV Regada Menorca Reserva de la Biosfera Mataró-Fornells. La distància entre els dos punts és de 116 milles nàutiques, un cop s’arribi a Fornells, s’haurà d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que, al igual que a Mataró, hi ha a la costa menorquina.




El dissabte 10 de setembre, a les 20 h, sopar i lliurement dels premis a Fornells (Menorca).




La regata compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Turisme del Govern Balear, Ports de les Balears i del Port de Mataró qui cedeix els seus amarradors i les instal·lacions als participants.