Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IX edició de Mataró camina per l’Alzheimer proposa tres recorreguts diferents

Escoltar

La IX edició de Mataró camina per l’Alzheimer proposa tres recorreguts diferents

L’acte que es farà el proper 2 d’octubre compta amb un nou traçat urbà de 2,7 kmEl regidor d’Esports, Josep M. Font, la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social, Isabel Martínez, acompanyats de la presidenta honorífica de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascensió Miró, del responsable dels traçats i membre de la Colla Pocs i Bons, Ramon Hurtado i el coordinador de la caminada, Joan Antoni Ciller, han presentat aquest matí la IX edició Mataró camina per l’Alzheimer. 
En l’edició de l’any 2015 hi van participar 4.200 persones i es van recaptar 18.000 €, unes xifres que des de l’organització es volen superar. Per aquest motiu, entre les novetats d’enguany hi ha la creació d’un nou traçat, el tercer, que passa per trama urbana i és assequible per tota mena de públic ja que és de 2,7 km.
La sortida de les tres modalitats de participació es fan des de l’Ermita de Sant Simó, des d’aquest indret hi ha la possibilitat de fer tres circuits de diferent distància.
Recorregut A: És de 14 km i passa pel Turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel, Sant Martí de Mata, Can Bruguera, Ermita de Santa Rita i baixada fins a l’arribada que és al Nou Parc Central. Durant aquest circuit hi ha tres punts d’avituallament.
Recorregut B: És de 10,5 km, passa també pel Turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel i a Sant Martí de Mata agafa una drecera fins arribar al Nou Parc Central.
Recorregut C: És de 2,7 km, passa sobretot per trama urbana i és la novetat d’aqueta edició. La voluntat dels organitzadors és fer més popular aquesta cita i obrir-la a tot tipus de públic, com per exemple, les famílies amb infants.


Samarretes signades per Neymar i la selección femenina de waterpolo
Dues samarretes de la Caminada signades pel jugador del F.C.B Neymar, una samarreta amb la signatura de la selecció femenina de waterpolo i una samarreta oficial de les Olimpíades 2016 són alguns dels regals estrella que se sortejaran entre tots els participants de la 9a Mataró Camina per l’Alzheimer. El sorteig es farà al Nou Parc Central en finalitzar la Caminada, és a dir, cap als volts de les 13 h.


Inscripcions i voluntaris
Els preus de les inscripcions són de 8 euros els adults i 4 € els nens. Per fer les inscripcions, els ciutadans es poden dirigir al Mataró Parc (de dilluns a divendres de 16h a 21:30h i dissabte 1 de 10h a 20h), a l’Escola Cor de Maria (La Riera, 58, de dilluns a divendres d’11 h a 13 h i de 16.30 h a 20 h), al Centre de Dia Terapèutic (carrer de Carlemany, 10, de dilluns a divendres de 11h a 19h), la botiga Intersport (ronda de Barceló, 43, de 17 h a 20 h) i aquest dissabte 1 d’octubre de 10:30h a 20h a la plaça de Santa Anna i a Isla Cristina (Cerdanyola).
Des de l’organització busquen ampliar el nombre de voluntaris per col•laborar en tasques com donar suport en els punts d’inscripció, senyalitzar els traçats, control de cruïlles, tasques de logística, tancament i recuperació de senyals, entre d’altres. Els interessats poden posar-se en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic comunicacio@afamaresme.org o bé trucant als números de telèfon 93 798 84 81 / 93 796 32 00.


On van a parar els beneficis?
Com cada any, la totalitat dels beneficis aconseguits en el Mataró Camina per l’Alzheimer, ja sigui a través de les inscripcions o amb la venda de cava solidari, van destinats íntegrament a ajudar les famílies amb menys recursos que conviuen amb l’Alzheimer perquè puguin pal•liar les diferents necessitats derivades de la malaltia.
L’AFAM, entitat amb més de 20 anys de trajectòria, dóna suport a familiars de malalts d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives a través dels seus serveis, com el Centre de Dia Terapèutic, Tallers de Memòria, ajudes tècniques, servei psicològic i legal, serveis d’atenció domiciliària, serveis de transport al centre de dia, etc.